Vreme čitanja: oko 2 min.

Spektakl u Riju: Aldo se vratio pobedom pred hiljadama Brazilaca, veče obeležili brutalni potezi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zaista spektakularno veče

  • 0
UFC 301 Foto: Profimedia

U noći između subote i nedelje, ljubitelji MMA sporta imali su priliku da uživaju u novom spektaklu u režiji UFC-a, najjače svetske MMA promocije.

Događaj pod imenom "UFC 301" održan je u "Žeunes areni" u Rio de Žaneiru, a imali smo priliku da gledamo deset, zaista interesantnih borbi.

Glavna borba večeri, bio je svakako meč za titulu u flajvejt kategoriji, između bivšeg dostavljača hrane Alešandra Pantože i Australijanca hrvatskih korena, Stivija Ercega. Na kraju, domaća publika imala je razloga za slavlje, s obzirom na to da je nakon pet rundi, jednoglasnom odlukom sudija Pantoža došao do druge odbrane titule, koju je inače osvojio prošle godine.

Ono što je ipak privuklo najveću pažnju, jeste povratak legendarnog Žozea Alda, veterana koji se vratio iz "penzije", kako bi odradio svoju poslednju borbu u ugovoru, i to pred svojom publikom, u svom gradu.

Na kraju, popularni "Kralj Rija" je i slavio odlukom sudija posle tri runde nad Džonatanom Martinezom, na opšte oduševljenje svih prisutnih, te se tako na velika vrata vratio na najveću svetsku pozornicu.

Ono što takođe treba istaći, jeste da smo gledali i nekoliko zaista spektakularnih borbi, pre dve pomenute, a neke od njih se svakako ističu za sebe.

Tako su Alešandro Kosta, Maurisio Rufi, Cajo Boraljo i Mišel Pereira nagrađeni bonusima za performanse večeri, što su svojim izvedbama svakako i zaslužili.

Kosta je u uvodnoj borbi večeri tehničkim nokautom u drugoj rundi slavio protiv Kevina Borhasa, dok je Rufi, u svom debitantskom nastupu u UFC-u, takođe tehničkim nokautom slavio protiv Džejmija Mularkija.


Boraljo je bio dominantan protiv Pola Krejga, što je potvrdio nokautom u drugoj rundi, a Mišel Pereira je na neverovatan način, submisijom slavio protiv Ihora Potiere.

OSTALI REZULTATI

Ismael Bonfim - Vink Pičel - pobeda Bonfima na bodove

Dion Barbosa - Ernesta Kareckaite - Pobeda Barbose na bodove

Hoakim Silva - Drakar Klose - Pobeda Klosea na bodove

Elves Brener - Miktibek Orolbaj - Pobeda Orolbaja na bodove

Karolina Kovalkivič - Jasmin Lusindo - pobeda Lusindo na bodove

Žoanderson Brito - Džek Šor - pobeda Brita tehničkim nokautom u drugoj rundi

Entoni Smit - Vitor Petrino - pobeda Smita submisijom u prvoj rundi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA