Vreme čitanja: oko 1 min.

Najveći MMA borac svih vremena otkrio zbog čega je ulazio u ring uz pesmu srpskog Vladike Nikolaja

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fjodor je gost Beograda, gde je pre konferencije posetio hram Svetog Save na Vračaru

  • 2

Jedan od najvećih MMA boraca u istoriji, a istovremeno i sambo legenda, Fjodor Jemeljanjenko, gost je Srbije, povodom održavanja Evropskog prvenstva u Novom Sadu 9. i 10. maja.

On je održao konferenciju za novinare u Beogradu, nakon što je prethodno posetio hram Svetog Save na Vračaru.

Tokom razgovora sa novinarima, otkrio je i koliko je privržen pravoslavnoj veri, da je obišao mnoge svetinje i manastire u Srbiji, ali i zbog čega je ulazio u ring uz pesmu Svetog vladike Nikolaja Velimirovića - "Vera večna".

- Izlazio sam uz pesmu iz Srbije, volim tu pesmu, više od od svega volim pesmu Nikolaja srpskoga, "Vera večna, vera slavna". Na nekoliko bojeva sam izlazio sa tim, u pitanju su srpske reči, ali ruski izvođači -  otkrio je Fjodor, koji je bio posebno emotivan kada je upitan šta za njega predstavlja Srbija.

- Za mene je Srbija voljena zemlja. Rusija je moja domovina, ali tamo gde se osećam kao kod kuće, to je Srbija. Srpski narod je mnogo stradao. Mnogo sam putovao po Srbiji, nije velika, ali sam posećivao sveta mesta, posetio sam mnogo manastira, svetih moštiju. Nijedan narod ne voli Rusiju kao srpski narod. Zato i postoji fraza da su Srbi i Rusi braća zauvek rekao je Fjodor.

Fjodor je tokom karijere u MMA imao 48 borbi, od čega je 40 puta pobedio, 7 puta je poražen, a porazi su uglavnom došli u finišu njegove karijere.

(Telegraf.rs)

Video: Moćne reči Fjodora o Srbima i Srbiji: Ovde se osećam kao kod kuće, mi smo braća zauvek

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA