Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski monah inspirisao rusku MMA legendu: "U Hilandaru sam čuo tu priču... brat iz Srbije mi je pomogao..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna zaista zanimljiva priča

  • 2

Legendarni ruski MMA borac Fjodor Jemeljanjenko održao je predavanje studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Novom Sadu, a tom prilikom, govorio je o mnogim zanimljivim temama.

Samom predavanju prisustvovalo je više od stotinu studenata i ljubitelja borilačkih sportova, a tom prilikom, imali su priliku i da mu postave pitanja.

Tako je legendarni Rus dobio pitanje o knjigama koje voli da čita, a onda je prisutnima ispričao jednu zaista interesantnu i posebnu priču.

- Kada sam išao u posetu Hilandaru, izgradio sam jako lep i topao odnos sa monasima. Tamo sam čuo o monahu Kalistu. Neke njegove životne prilike i situacije su mi prepreičali i to mi je toliko ušlo u srce da sam to počeo da tražim na ruskom jeziku, ali na žalost, nije bilo prevoda. Tako, počeli su da traže čoveka koji je ispovedao tog monaha. Moj srpski brat Željko je počeo da se bavi tim pitanjem. Na žalost, tokom pandemije, kada su krenuli da traže njega, taj čovek je preminuo. Našli su njegovu ćerku i zamolili su je da odštampa tu knjigu na ruskom jeziku. Predložili su joj novčana sredstva da to uradi, ali je ona odbila jer je htela da to uradi zbog oca i kako bi to poslužilo kao molitva za njenog oca koji je preminuo. Hvala Bogu, ona je dala tu ispovest i ta knjiga je odštampana na ruskom jeziku. Ako je niste čitali, preporučujem. Kroz tog monaha se prepričava istorija srpskog naroda - rekao je Jemeljanjenko.

Podsećanja radi, legendarni Rus je u Srbiji povodom Evropskog prvenstva u sambu, koje se održava od 9. do 12. maja u Novom Sadu, a na kojem su Stefan Župarić i Miloš Samardžić prvog dana osvojili bronze.

(Telegraf.rs)

Video: Legendarni Fjodor održao otvoreni trening studentima na Fakultetu za sport u Novom Sadu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сава

    10. maj 2024 | 09:22

    Велика част је угостити оваквог Шампиона Фјодоре добро нам дошао…

  • Boža zemunac

    10. maj 2024 | 08:51

    FJODORE BRATE, ŽIV BIO I BOG TE ČUVAO NA MNOGAJA LJETA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA