≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

UFC legendi preti višegodišnja robija: Habib Nurmagomedov duguje milione za porez, ovo su detalji

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Borac u velikom problemu

  • 2
Khabib Nurmagomedov Foto: tanjug/AP

Legendarni UFC borac Habib Nurmagomedov u centru je velikog skandala zbog kojeg bi, kako prenose svetski mediji, mogao da završi u zatvoru.

Naime, Dagestanac je optužen da za utaju poreza u Rusiji, kao rezultat toga njegova sredstva na bankovnim računima su zamrznuta.

Kako se navodi  moguće kazne su: Zatvor do tri godine za zločine počinjene od strane pojedinca; i zatvor do šest godina za službenike pravnih lica; zabrana obavljanja određenih aktivnosti tokom tri godine; novčane kazne u iznosu od 200.000 do 500.000 rubalja, ili u iznosu jednakom zaradi ili sličnom prihodu počinioca tokom jedne do tri godine.

Ruski Mash i RT navode da je Nurmagomedov dospeo na metu ruskih poreskih vlasti nakon što je odustao od vlasništva nad nekoliko firmi, pri čemu su njegovi rođaci i bliski saradnici navodno ostali na čelu u određenim slučajevima.

Ruska Federalna poreska služba na kraju je pokrenula istragu protiv bivšeg UFC šampiona i otkrila nepravilnosti u dokumentima, što je dovelo do zatvaranja nekoliko firmi, tvrdi medijski izvor.

Njegova kompanija za promociju mešovitih borilačkih veština, Eagle Fighting Championship, navodno očekuje istu sudbinu u skoroj budućnosti.

Prema izveštaju, ruske vlasti sumnjaju da je Nurmagomedov mogao koristiti novac koji navodno nije uplatio u rusku državnu kasu za kupovinu hotela i startapa u Turskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    12. maj 2024 | 12:59

    On propagira da mu novac nije bitan uopste,mada tako se i ponasa. Ko zna sta tu ima sve? Rodbinu ne mozes da biras

  • Vozim

    12. maj 2024 | 17:24

    Koliko sam procitao negde zato sto nije hteo da podrzi rat, ako je tako onda svaka cast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA