≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Usik pred "epsku" borbu sa Fjurijem: "Više pojaseva je u igri nego kada su se borili Luis i Holifild"

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pobednik će biti neprikosnoveni šampion...

  • 0
Entoni Džošua, Oleksandr Usik Foto: AP/Tanjug

Oleksandr Usik i Fjuri boriće se u subotu u Rijadu za ujedinjenje svih titula u teškoj kategoriji. Britanski mediji podsećaju da je Usik bio šampion i u kruzer kategoriji.

Prikupljam energiju za subotu, to je veoma važan dan za mene -  izjavio je ukrajinski bokser uoči borbe sa Britancem Tajsonom Fjurijem, prenosi danas Skaj sports.

- Drugačije je u kruzeru. Ovo je teška kategorija. Ovo je kraljevska kategorija. Mnogi ljudi koji treniraju boks i imaju priliku da dođu u tešku kategoriju sanjaju o ovoj kategoriji. To je najveća kategorija, to je apsolutno kralj - rekao je ukrajinski bokser.

Usik je WBA, WBO i IBF šampion, dok Fjuri ima WBC pojas.

- To je veliko dostignuće, pošto neprikosnoveni šampion znači da si broj jedan u diviziji i sve stvari koje idu uz to, da imaš sve šampionske pojaseve odjednom. Poslednji put, u igri su bila samo tri pojasa - istakao je Fjuri.

Lenoks Luis je u novembru 1999. godine postao neprikosnoveni šampion u teškoj kategoriji pošto je pobedio Evandera Holifilda.

- Sada ima mnogo toga više za borbu. Ovo je prvi put u istoriji da ima više pojaseva, više nego kada su se borili Luis i Holifild. Veoma sam uzbuđen i radujem se tom zadatku - istakao je Fjuri.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA