MMA SPECIJAL: Karfiolske, nadute uši boraca! (FOTO) (VIDEO)

Ova pojava nastaje usled učestalih udaraca, vučenja, pri kojima krv i gnoj ostaju zarobljeni u ušnoj duplji, a kao posledica toga uvo počinje da otiče i podseća na karfiol po kome je ova pojava dobila ime

  • 1

Hrabrost, srčanost i izdržljivost samo su neke od zajedničkih karakteristika boraca, a zanimljiva stvar koja povezuje "savremene gladijatore" su i nadute, gnojave uši!

Karfiolske uši nastaju kao posledica učestalih udaraca, vučenja pri kojima krv i gnoj ostaju zarobljeni u ušnoj duplji. Uvo pri tom otiče i počinje da podseća na karfiol, po kome je ova pojava dobila ime.

Svako ko trenira boks, rvanje, MMA ili neki drugi borilački sport zna da su povrede i zadebljanja na ušima učestala pojava.

Interesantno je da mnogi mladi borci žele karfiolske uši, jer smatraju da je to oznaka hrabrosti, koju rado pokazuju i ponose se njom. Ipak samo oni koji imaju ovu vrstu ožiljka znaju koliko bolno to može biti.

MMA borac Rendi Kutur , osim po borbama u oktagonu. poznat je i po karfiolskim ušima, a obožavaoci ne retko žele da slikaju ovu čudnu pojavu.


- Ljudima je to interesantno, ali niko ne gleda drugu stranu i bol koji trpimo. Mnogi žele da se slikaju, pipnu ili pritisnu uši - rekao je Kutur za ESPN.

Njegove uši su toliko nagnječene da su ušni kanali začepljeni, zbog čega Kutur danas ima problema sa sluhom. Ljudi sa karfiolskim ušima imaju veliki problem da pronađu udobnu pozu tokom spavanja, a svako tuširanje predstavlja "bitku sa vodom" koja nanosi bol u ušima.

Zarobljena krv i gnoj mogu da izazovu i druge probleme, jer uši mogu da se pokidaju pri udarcu prskajući krv na sve strane.

Ipak, postoji lek za "bolest" ušiju, a moguće je povratiti i normalan oblik ukoliko se pravovremeno icede krv i gnoj. Drenažu uveta i oporavak se radi uz pomoć šprica, kroz koji se specijalan gel ubrizgava u ušnu duplju.

Odvratno zar ne?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(P.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA