TRENING 300! Ovo je od glumaca iz filma napravilo prave Spartance! (VIDEO)

Glumci iz filma "300 - Bitka kod Termopila" morali su da izgledaju kao pravi Spartanci, a za to je bio neophodan ovaj vrhunski trening

  • 26

Sigurno ste gledali popularni film "300" ili Bitka kod Termopila, i osim same priče oduševili ste se izgledom glumaca koji su igrali Spartance.

>>> IZAZOV 400 KALORIJA: Da li vi možete da ih spržite za 30 minuta? (VIDEO)

Posebno se isticao Džerald Batler sa vrhunskim izgledom u ulozi Kralja Leonide, ali i ostalih 300 ratnika bili su maksimalno izdefinisani.

Mnogi su se pitali kako su uspeli da od glumaca naprave onako dobar izgled za samo kratko vreme.

Tajna je u treningu. Visoko intenzivan intervalni trening (High intensive interval training - HIIT)) koji su glumci upražnjavali nekoliko meseci, napravio je od njih ljude vrhunskog izgleda i spremnosti.

Iako ima više varijanti HIIT treninga, prema nekim informacijama iz Holivuda oni su koristili baš ovaj i zove se popularno 300.

Naravno, ne odmah u početku, jer za ovaj trening treba određen nivo fitnesa koji nemaju početnici.

Cilj treninga je bio da izvedu 300 ponavljanja za što kraće vreme, a njima je dato 20 minuta.

Printskrin: Youtube/Nahum Berrum Printskrin: Youtube/Nahum Berrum

TRENING 300

1. 25 zgibova

2. 50 Mrtvih dizanja sa 60 kilograma

3. 50 sklekova

4. 50 skokova na klupu visine 60 cm

5. 50 Podizanja nogu u vis sa tegom od 60 kilograma podignutim iznad glave (pozicija za benč press, vežba za trbušnjake)

6. 50 Nabačaja i izbačaja za Ketbel tegom (popularna Girja) težine 16 kilogra

25. Zgibova

Praktično sve ovo treba da se radi bez pauze, ili sa minimalnim pauzama od 10 sekundi da bi se izvelo za 20 minuta. Inače, ovaj trening je standardan u Crossfit treninzima, a oni upražnjavaju slične treninge. Tako da je više verovatno da su glumci radili treninge slične ovom, a ne samo ovaj sve vreme.

Visoko intenzivan trening dovodi do povećanog lučenja hormona rasta, anaboličkog hormona koji je odgovoran za rast mišića, zatim ovaj trening satima posle završetka troši vaše kalorije i telo pretvara u mašinu i topi masti.

Dokazano je da je metabolizam čak 24 sata posle ovakovog treninga ubrzan do 10 % više nego posle običnog treninga. Naravno, glumci su uz ovaj trening imali i fantastično izbalansiranu ishranu sa dosta proteina, masti i umereno hidrata. Naravno, nije isključeno da su imali i suplementaciju u vidu proteina surutke, BCAA aminokiselina, kreatina, glutamina i drugih.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • +++

    6. jun 2016 | 20:56

    Recimo da treniram u teretani 10tak godina, rukomet i trcanje je su uvek tu takodje. Nema tih sklekova vezbanja da neko ima tu napumpanost i definiciju a da nije na hemiji. Posebno glumci za 2 meseca kao zveri a sport bio za njih misaona imenica. Poz

  • Doberman

    6. jun 2016 | 23:38

    prvo film je animiran, drugo, ne lozite decu da uzimaju hemiju i da ce radeci 50 zgibova za 3 meseca biti lepomiri. neutreniranim ljudima su zgib i propadanje smrt za rame.

  • jela

    6. jun 2016 | 22:34

    Sigurno su tako izazivali hormon rasta pored svih tih steroida u ponudi :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA