≫ 

Dušan je jedinstveni srpski sportista, najbolji je u bodibildingu, ali i power liftingu

Dušan Savić je nedavno osvojio treće mesto na Balkanskom prvenstvu

  • 1

Reprezentativac Srbije u Bodybildingu i Benč pressu Dušan Savić (27) iz Prokuplja osvojio je 3. mesto na IFBB Balkanskom Prvenstvu u bodibildingu koje se održalo u gradu Turnu Severin (Rumunija).

Savić je u bodybuildingu višestruki Državni šampion u svim federacijama i 5-ti na Mr Universe, a sada je osvojio 3. mesto na IFBB Balkanskom prvenstvu gde je konkurencija bila neverovatno jaka i gde su učestvovale sve zemlje Balkana.

Pobednik je Bugarin koji je ujedno bio i apsolutni šampion, a drugo mesto takođe Bugarin, koji je po zapažanju mnogih gledaoca i poznavaoca ovog sporta imao jedinu kvalifikaciju što je pre nedelju dana bio prvi na Evropskom prvenstvu, a forma mu je bila slaba za Balkansko.

Savić je takođe u Benč pressu višestruki Državni šampion u svim federacijama, 2-gi na Balkanu i 3-ći u Evropi.

To ga ujedno čini jedinstvenim sportistom na ovim prostorima koji se veoma uspešno takmiči u dva sporta (Bodybuilding i Powerlifting).

Foto: Telegraf

- Uvek sam voleo individualne sportove jer za sve pobede sam sam zaslužan, a isto tako za sve greške i poraze mogu samo samog sebe da krivim, a bodibilding je takav da jedino težak rad, odricanje i vera u samog sebe od vas pravi šampiona.

- Subjektivni osećaj je da sam trebao biti drugi, Al nema veze presrećan sam i ovim plasmanom. Nikada nisam imao trenera već sam sve učio na sebi i smatram da je upravo u tome moja prednost sada.

Takođe moram naglasiti da bez pomoći privatnika iz Topličkog regiona kao i nadležnih institucija u Topličkom regionu ne bih uspeo da pripreme sprovedem u delo i samim tim sam im puno zahvalan na njihovoj pomoći”. -

Što se sporta tiče iza sebe ima 31 takmičenja i 29 osvojenih medalja od kojih su 16 zlata, 7 srebra i 6 brozne.

Za sebe kaže da sve što počne da radi, radi da bi bio najbolji odnosno broj 1, jer jako ozbiljno shvata svoju karijeru. Kaže da je za uspeh potrebno imati jasnu viziju šta želite od sebe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA