≫ 

Barbara je žena savršenog tela: Ona je prvakinja Srbije u velnes fitnesu, a otkriva nam da savršen izgled ne dolazi preko noći (FOTO)

- Ni jedna nagrada ne dolazi preko noći - kaže za naš portal Barbara Vašalić

  • 5
Foto: Privatna arhiva

Da žena može biti pametna, lepa , a pri tom da ima i savršeno telo, najbolji je primer Kikinđanka Barbara Vašalić (31), koja je nedavno postala šampionka Srbije u velnes fitnesu.

Ova atraktivna Banaćanka od ukupno 70 takmičarki u Aranđelovcu, zalužno se popela na tron,a ponosna je vlasnica i godišnje nagrade za najbolju seniorku 2018 .godine, pobednik je Međunarodnog otvorenog kupa u Čaču i vicešampionka sa Svetskog kupa u Pančevu.

Savršenog tela i britkog jezika, Barbara je po struci inženjer tehnologije , govori engleski i italijanski, ali iznad svega posvećena je sportu i pravilnom načinu životu. U svet fitnesa ušla je vrlo rano, sa 18 godina, ali se profesionalno bavi od 2018.godine.

- Ni jedna nagrada ne dolazi preko noći, rezultati su logičan sled vašeg zalaganja i konstantnog rada. Svaki dan trenirim, od sat i po do dva, za mene nema predaha, ne postoji izgovor da nešto ne možete. Oduvek sam želela da se popnem na binu, a svako takmičenje je za mene posebna avantura.Radujem se kada me prozovu i kada se pojavim. Trema uvek postoji i u tim momentima je najbitnije da budete fokusirani na ono što radite - kaže Barbara Vašalić za portal Telegraf.rs.

Na bini morate da sijate, u svakom pogledu, da vaša ličnost isijava iz vas-prepričava nam Barbara svoje utiske sa takmičenja:

Foto: Privatna arhiva

- Morate da prezentujete na najbolji mogući način sve ono što ste do tada radili , vežbali, borili se. Sve se računa i boduje. Sam izlazak, predstavljanje, hod, osmeh, bikini koji nosite, nakit, frizura, držanje i naravno “posing” koji mora biti uvek što bolji kako bi uspeli da sudijama i publici prikažete svoj rad. Same pripreme su jedan opširan i dug proces i većina ljudi je u zabludi kada misli da „tu samo uzmeš nešto, malo piješ i porasteš“...to su velike zablude. Doduše, zavisi ko šta voli i želi od svog tela - ističe nam ova harizmatična sportistkinja.

Pehovi se dešavaju, ali samo nastavite dalje Na mnogim takmičenjima događaju se i nepredviđene stvari, u takvim momentima je najbitnije da budete pribrani i da nastvite dalje, savetuje Barbara.

-Meni se na primer otkačila minđuša na bini, na mestu gde je trebalo i drugi takmičari da prošetaju, samo sam je sklonila i nastavila dalje, tad sam osvojila Vojvodinu. Kolegama se dogodi i mučnina, povraćanje, preteran umor, iscrpljenost dovode do toga da se pehovi dešavaju, ali najbitnije je nastaviti dalje. U tome se ogleda profesionalizam u ovom poslu.

Foto: Privatna arhiva

Najbolji i doslovno najslađi deo je na dan samog takmičenja kada je tzv. „punjenje“ jer je dozvoljeno da se jedu slatkiši koji su strogo zabranjeni u toku priprema, priča nam Barbara koja je članica Internacionalne bodibilding i fitnes federacije te ujedno poseduje međunarodnu diplomu i zvanje -bodi bilding i fitnes operativni trener.

Uz pomoć trenera Zorana Jovanovića,čuvenog bodi bildera kog pamtimo iz kultnih serija i filmova “Nije lako sa muškarcima ”, “Žikina dinastija”, “Moljac”, Barbara nastavlja svoj put ka novim izazovima. Uskoro joj predstoji takmičenje u prolećnoj sezoni,Balkansko prvenstvo u Grčkoj, a iznad svega velika želja da se pojavi na svetskom takmičenju “Arnold Klasik” u Barseloni.

Sudeći po njenoj čeličnoj volji, neprestanoj borbi i sjanom izgledu, ne sumnjamo da će lepa Barbara osvojiti i svetsku publiku. Domaću javnost zasigurno je zasenila i “podgrejala” vrlo atraktivnim fotografijama.

VIDEO: Miloš Šarčev je još 80-tih otišao u Ameriku sa samo 428 dolara, a onda je osvojio Mister Univerzum takmičenje

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kulov

    29. januar 2019 | 09:49

    Žena treba da budee žena a ne terminator

  • Wien

    29. januar 2019 | 11:14

    Me volem zene sa nogama kao sto ima Frank Riberi i trbusnjacima kao sto ima Klicko...😂😂

  • Milan

    29. januar 2019 | 13:53

    Gde je zensko u tebi?nije zensko kada nema za sta da uhvatis😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA