≫ 

Mučio je Jugoslaviju 2000. godine, bio kapiten Barselone i selekcije Španije, a sada je najveći kandidat za selektora "crvene furije"

Zbog porodičnih problema Luisa Enrikea, ćelnici FS Španije primorani su da pronađu novog selektora. Izbor je po svemu sudeći pao na Abelarda Fernandeza

  • 0

Izgleda da su porodični problemi Luisa Enrikea baš veliki i da nikako nije u mogućnosti i u stanju da se posveti poslu. Zbog toga su čelni ljudi španskog fudbalskog saveza primorani da pronađu novog selektora, a izbor je izgleda pao na Abelarda Fernandeza, trenera Alavesa i bišeg kapitena Barselone i španske reprezentacije.

Enrikeovi problemi počeli su uoči utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Malte. Tada je okupio kompletnu ekipu, od igrača preko trenera i svih onih koji su bili deo reprezentacije i zatražio da se svi zakunu ćutanjem. Nakon sastanka, negde oko tri sata posle ponoći Enrike je napustio kamp u pratnji psihologa. Od tad nema nikakvih informacija o njemu.

Niko do dan dans nije progovorio o toj noći, ali čelnici saveza, kako prenosi Marka, prinuđeni su da potraže novog selektora.

Izbor je pao na Abelarda Fernandeza, trenera Alavesa.

Abelardo Fernandez Abelardo kao trener Alavesa Foto:Guliver/uan Manuel Serrano Arce /Getty Images

Klub je preuzeo u decembru 2017. i od večitog fenjeraša je napravio stabilnu ekipu gornjeg doma. Posle odlične sezone gde njegova ekipa zauzima 11. mesto kolo pre kraja, sa velikim šansama da sezonu završe na čak 8. poziciji, Abelarda je najavio odlazak i potragu za novim, većim izazovom.

Stariji ljubitelji fudbala se možda sećaju Abelarda iz igračkih dana kada je nosio dres Barselone i reprezentacije Španije. Igrao je i protiv reprezentacije Jugoslavije na Euro 2000.

Abelardo Fernandez i Predrag mijatovi, Euro 2000 Abelarado startuje na Peđu Mijatovića. EURA 2000, Španija 4:3 Jugoslavija; Foto:Guliver/Phil Cole/Getty Images

Bio je kapiten i Bluagrane i Crvene furje. Delio je svlačionicu sa nekim od najvećih ime svetskog fudbala a jedan od najboljih drugova bio mu je Luis Enrike.

Kao treneri poseduju sličnu filozofiju fudbala, što mu je preporuka više za Enrikeovog naslednika na klupi Furije.

Barselona 98/99, Luis Enrike, Abelada, Ćavi, Figo, Rivaldo, Koku, Raiziger Ekipa Barselone 1998-1999: Anderson, Rivaldo, Đovani, Luis ENRIKE, ABELARDO, Torvart Ruud Hesp; donji red: Filip Koku, Okunovo, Ćavi, Mihael Raiziger, Luis Figo; Foto:Guliver/Martin Rose/Getty Images

Ostaje da se vidi da li će taj novi i veći korak u karijeri, koji je najavio Abelardo, biti baš selektorska funkcija španskog nacionalnog tima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA