≫ 

Partizan "preživeo" Podgoricu: Neka se spremi Olimpijakos! (VIDEO)

Crno-beli, uprkos neubedljivoj igri, ostvarili primarni cilj - plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

Fudbaleri Partizana, sada i zvanično, igraće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su u Podgorici, posle beogradskih 2:0, odigrali bez golova sa Budućnošću.

Zna se već da su crno-beli na ovaj način izborili dvomeč protiv grčkog prvaka Olimpijakosa kojeg će ugostiti u prvoj utakmici 25. ili 26. jula.

>>> Suma, konačno, u Partizanu: Crno-beli dobili najveće pojačanje! (FOTO)

Nimalo prijatno nije bilo crno-belima u Podgorici: Budućnost je imala stativu, doduše imao je i Partizan, ali daleko manje su Beograđani bili konkretni i opasni pred golom nego što su to bili igrači crnogorskog prvaka.

Sreća je u nekoliko situacija bila na strani crno-belih, a i Kljajiću saigrači da zahvale što im je mreža ostala nedirnuta pod najjačim udarima domaćeg tima.

Partizan je prošao, ali nije oduševio - daleko od toga, i moraće Đukić "pojačano" da poradi sa ekipom do Olimpijakosa. Laonardo je potpuno podbacio, i tu takođe treba tražiti razloge loše ofanzive Beograđana u Crnoj Gori, ni Đurđević se nije proslavio, kao ni ostatak navalne linije.

Poslužićemo se otrcanom, ali za ovu priliku idealnom frazom: najvažniji je prolaz.

- Sigurno da je najbolje od svega da smo prošli - bili su prvi utisci trenera Partizana Miroslava Đukića posle meča, za Arenu sport.

Međutim, mnogo toga treba popraviti, kaže strateg crno-belih.

- Ima mnogo stvari koje mi se ne sviđaju, nismo izgledali onako kako želim, ali popravljaćemo to u hodu. Što se tiče Olimpijakosa, radi se zaista o jednom velikom protivniku i pravoj ekpi, i moraćemo mnogo bolje ako želimo da prođemo Grke.

Podsećanje da je Partizan plasmanom u treće kolo kvalifikacija zaradio 400.000 evra.

Počelo je očekivano, agilnom igrom Podgoričana koji su sa dva-tri pokušaja, od kojih je najopasniji bila Vlaisavljevičeva stativa, zapretili Partizanu i stavili na muke odbranu Beograđana. Jedini pravi odgovor Đukićevog tima bio je pokušaj Ostojića koji je glavom takođe pogodio okvir gola.

U nastavku, Budćnost je, čini se fizički pala, nestala je energija koja je krasila igrače crnogorskog šampiona u prvih pola sata meča, tako da je Partizan preuzeo inicijativu i rutinski kontrolisao igru, sve do desetak minuta pre kraja.

Tada je krenulo sa paničenjem pred golom Kljajića.

Budućnost je, sve karte bacivši na napad, izvela tri vrlo opasne akcije, takve da se mnogi pitaju kako nijedna nije krunisana golom. U njima su se našli Mitrović, Nikač i Melunović.

Delom je takav ishod posledica nespretnih reakcija igrača domaćeg tima i neodostatka rutine pred golom. I Kljajiću takođe pripadaju zasluge što Budućnost nije meč uvela u dramu koja je mogla ko zna kako da se završi po goste.

Ovako, piše se i pamti: Budućnost - Partizan 0:0, crno-beli idu dalje - naredna prepreka: Olimpijakos.

BUDUĆNOST - PARTIZAN 0:0

BUDUĆNOST: Mijatović - Tučević, Simović, Mitrović, Raspopović - Terzić (od 69. Pejaković), Hočko, Mirković (od 83. Marković) - Camaj (od 64. Melunović), Vlaisavljević i Nikač.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić - Everton, Kosović, Đuričković (od 90. Ilić), Leonardo (od 88. Pantić), Janković (od 82. Mihajlovič) - Đurđević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA