Tri bitne stvari zbog kojih Partizan izbacuje Olimpijakos i ulazi u Ligu šampiona! (VIDEO)

Šta se to navijačima Partizana vrzma po glavi?

  • 26

Još jedna runda za Partizan u kvalifikacijama za Ligu šampiona i još jedan težak zadatak!

U Humskoj od 20.45 minuta gostovaće Olimpijakos koji je apsolutni favoriti u dvomeču sa crno-belima, ali skoro svi u Partizanu veruju da mogu da izbace Grke. Pogotovo navijači koji prizivaju jednu zanimljivu tradiciju.

Naime - Partizan je dva puta igrao grupnu fazu i to u razmaku od sedam godina (2003, 2010), a pristalice crno-belih na sav glas ističu da je ponovo vreme za elitu s obzirom na to da je 2017. godina i da je prošlo tačno sedam godina.

Pored te ''igre brojeva'', Partizan je u oba navrata bio autsajder. Najpre protiv Njukasla, a zatim i protiv Anderlehta. Kao i sada, crno-beli su i ta dva puta prvi meč igrali kod kuće. Negativan rezultat su nosili u revanš i uspeli su da se izdignu.

- Dobar je svaki rezultat od 0:0 do bilo koje pobede - rekao je trener Miroslav Đukić.

Te 2003. godine Partizan je na poslednjem stepeniku naleteo na Njukasl i izgubio kod kuće rezultatom 1:0.

Ivica Iliev je u revanšu pogodio za anuliranje prednosti i meč je otišao u one antologijske penale.

Sedam godina kasnije Anderleht je u Beogradu ostvario 2:2 pred revanš u kom je zablistao Kleo. Partizan je imao 2:0 u Briselu, da bi domaćin stigao do 2:2.

Ponovo su odlučivali penali protiv favorizovanog protivnika i Partizan se našao u grupnoj fazi.

Zanimljivo, kod oba ulaska Partizana u LŠ u timu je bio sadašnji sportski direktor Ivica Iliev. I to navijači Partizana na društvenim mrežama potenciraju, tvrdeći da je Iliev možda i talija.

Razmak između godina, Ivica Iliev i činjenica da su ponovo autsajderi su tri bitne stvari zbog kojih bi Partizan mogao ponovo da uđe u LŠ. S tim da, ukoliko crno-beli izbace Olimpijakos, ostaje još jedna runda.

Za razliku od Ilieva, Saša Ilić je i dalje igrač. Oba puta je bio u sastavu crno-belih kada su ušli u LŠ, probaće i treći.

Legenada Partizana je apsolutni rekorder kvalifikacija s obzirom na to da je do sada odigrao 53 meča. Iza njega je Rodionov iz BATE Borisova sa 46 nastupa.

Foto: Marko Todorović

- Uvek razmišljam totalno kontra. Ljudi mi malo i zameraju što uvek pričam skoro kao da je to nemoguće. Nastavljam da pričam da je nemoguće, ali se ipak nadam da je i moguće da uđemo u LŠ - rekao je Ilić nedavno.

Ilić je do ove cifre došao kao igrač Partizana, Galatasaraja i Salcburga, a sa 23 meča je i rekorder 2. kola kvalifikacija.

Rekorder je i 3. kola sa 21 odigranim mečom, dok je Partizan kao klub na drugom mestu po broju odigranih kvalifikacionih mečeva (66). Ispred njih je samo Dinamo sa 76 utakmica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA