≫ 

Zvezda pisala klubovima: Samovolja predsednika FSS

Čelnici crveno-belih uputili pismo svim klubovima Superlige

  • 8

Fudbalski klub Crvena zvezda uputio je danas otvoreno pismo svim članovima Superlige u kojem je izneto nekoliko tačaka koje dokazuju da Fudbalski savez Srbije (FSS) ne radi u skladu sa propisima i da funkcioniše po volji predsednika Slaviše Kokeze.

Zvezda je potencirala nekoliko pitanja, poput nezavisniog arbitražnog suda FSS, oduzimanje TV prava klubovima Superlige", ujedno optuživši Kokezu da "sam donosi sve odluke", a Savez za reketiranje klubova.

Ujedno, navodi se i da je veliki broj odluka suprotan onome što propisuju UEFA i FIFA, kao i da je značajan deo tih odluka i nezakonit.

Na ovaj način ponovo je otvoren front između Zvezde i FSS posle teških reči u finišu minule sezone kada su crveno-beli optužili Kokezu za, kako su tada naveli, otimanje šampionske titule.

- Pravilnik o registraciji, statusu i tranasferu igrača Fudbalskog saveza Srbije u članu 72. predviđa obavezu svih klubova da 2% od svakog ostvarenog transfera uplate na račun Fudbalskog saveza Srbije i da će se navedena sredstva koristiti za razvoj fudbala u Srbiji. Nije nam poznato da i jedan savez u Evropi na ovaj način reketira svoje klubove.

- Činjenica je da je Fudbalski savez Srbije po ovom osnovu do sada prikupio značajna sredstva, a ni jedan jedini dinar nije uplaćen ni jednom klubu niti je upotrebljen za finansiranje određenih projekata, koji bi doprineli razvoju fudbala u Srbiji. Ovakvim, vrlo efikasniim i legalnim „reketiranjem“ klubova po ideji predsednika, samo se dodatno osiromašuju ionako već siromašni klubovi.

- Umesto da Fudbalski savez radi na stvaranju ambijenta i zakonskih okvira za kvalitetnije poslovanje klubova i pomaže klubovima u ostvarivanju pozitivnih takmičarskih i poslovnih rezultata, kao što rade svi savezi na svetu, on uzima sredstva čime dodatno otežava funkcionisanje i direktno utiče na njihovo urušavanje , navodi se u saopštenju Zvezde

Zvezdino kompletno  saopštenje možete pročitati OVDE

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA