Noćas ste propustili ozbiljan spektakl: Koreografija iz snova, vrela južnoamerička krv, četiri crvena u Riju (VIDEO)

"Vrelo" je bilo na meču osmine finala Kopa Libertadores između Botafoga i Nasionala

  • 0

Brazilski Botafogo plasirao se u četvrtfinale Kopa Libertadores (južnoamerički pandan Ligi šampiona) posle duple pobede nad urugvajskim Nasionalom.

U Montevideu je bilo 1:0, a u Riju, u noći između četvrtka i petka 2:0 u meču koji je bio na sve načine spektakularan, od ambijenta, koreografije navijača, pa do zbivanja na terenu gde je opasno "zavarničilo" pred kraj.

Sav posao ekipa iz Rija rešila je već u povoju utakmice, golovima Bruna Silve u 3. i Rodriga Pimpaa u 6. minutu, pa je gostima preostalo da do kraja pokušaju samo da ublaže poraz i eliminaciju.

Budući da nisu pronašli načina da postignu makar počasni gol, gosti su bivali sve nervozniji i ratoborniji na svaku i najmanju provokaciju igrača domaćeg tima.

Fudbaler Nasionala Rodriges je prvi popustio.

On je zbog laktanja protivnika zaradio crveni karton, istovremeno je izazvao i pometnju na terenu zbog starta. Došlo je do gužve, najpre verbalnog, potom i do fizičkog sukoba igrača.

Puno posla je bilo za arbitre koji su na kraju presudili i podeli još tri isključujuća kartona, dva gostujućim fudbalerima i jedan igraču Botafoga.

Na kraju, daleko zadovoljniji bili su, naravno, fudbaleri brazilskog kluba zbog plasmana u četvrtfinale elitnog kontinentalnog takmičenja.

Pored Botafoga, u dalju rundu plasirali su se Gremio, River Plejt, Santos, Barselona, Vilsterman, Lanus i San Lorenco.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA