≫ 

Oglasila se Arena sport zbog Partizana: Evo šta se dešava sa prenosom iz Mađarske, ostavite navijačke strasti po strani

RTS je imao problema da uskladi tri utakmice uživo, čeka se konačna odluka Arene

  • 44

Pomalo bizarna situacija u sportskoj Srbiji.

Aktuelni šampion u najvažnijem meču jesenjeg dela sezone nema ko da prenosi.

RTS nije uspeo da se izbori sa situacijom da meč crno-belih protiv Videotona počinje u 20 časova, odbojkaški susret sa otvaranja Evropskog prvenstva između Srbije i Poljske u 20,30, a susret Crvene zvezde i Krasnodara od 21 čas.

>>> Grobari opet zovu Hrvate u pomoć: Prenosite bar na HRT-u Partizan!

Podsećamo, pre tačno 15 godina, Radio televizija Srbije je imala sličnu situaciju. Crno-beli su igrali u Beogradu protiv Sportinga revanš meča Kupa UEFA, a Crvena zvezda je gostovala Kjevu u Veronu.

Tada je javni servis imao na raspolaganju tri kanala (Prvi, Drugi i Treći program), ali je ipak rađen multiprenos, preciznije, slika se selila sa jednog na drugi stadion kako su zanimljivosti diktirale situaciju.

Raspored RTS2 za četvrtak Foto: Privatna arhiva

Ovog puta, RTS koji je imao pravo prvenstva otkupa prenosa nije našao za shodno da negde umetne crno-bele (kombinovani prenos, RTS 1, RTS 2, RTS 3, RTS HD), pa je strepnje kod navijača Partizana moguće ukloniti samo u slučaju da Arenasport uspe da otkupi meč.

"Prvo, kada igra šampion države onda je to događaj od nacionalnog tv interesa. To automatski znači da javni servis te zemlje ima prednost preče kupovine. Ovog puta RTS je pokušavao da nađe modus da u isto vreme prenosi tri događaja (poštujući ranije preuzete obaveze oko prenosa odbojkaške utakmice Poljska - Srbija). Nisu uspeli da pomere termin početka utakmice na 19 časova, pa su na kraju morali da odustanu od direktnog prenosa", stoji u početnom delu mejla koji masovno dele i navijači Partizana, a potpisanog od gospodina Siniše Božovića, glavnog i odgovornog urednika Arene sport.

Zanimljivo je da je on izneo više detalja od recimo Olivere Kovačević, voditeljke i jedne od urednica RTS-a, koja je poručila navijačima Partizana da probaju da tri događaja koja počinju u sat vremena organizuju na dva programa.

"Drugo, velike svote novca za otkup prava smo raspoloženi da ponudimo našim klubovima, ne i stranim. Novac želimo da vratimo u naš sport kao društveno odgovorna firma koja podržava sport u Srbiji i regionu".

Ovo je zanimljivo ako uzmemo u obzir da se od domaćeg sporta u Srbiji na Areni sport prenosi tek nekoliko takmičenja, na čelu sa Super ligom. Međutim, iz Arene ne žele da se na njihov rad gleda navijački, jer kako navode, televizija je prenosila sve mečeva Partizana u Evropi ovog leta, za razliku od susreta Crvene zvezde.

"Hajde malo da navijačke strasti stavimo po strani, da realno sagledamo stvari i na kraju sačekamo da i zvanično dobijemo potvrdu emitovanja utakmice iz Mađarske.

Ceo dan to čekamo da bismo onda mogli da organizujemo studijski program, programsku šemu, ekipu koja bi trebalo da ide u Mađarsku", stoji između ostalog u mejlu sa Arene sport.

Mi dodajemo i da su na spisku putnika za Mađarsku tri imena sa televizije Arena sport, što bi moglo da bude potvrda da se pregovori oko preuzimanja prenosa odvijaju u dobrom pravcu.

Kako god, navijači Partizana čekaju...

Zasad bez Partizanovog meča u programu Arene sport Printskrin: Arenasport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    23. avgust 2017 | 10:43

    А што навијачке страсти? Звезда као бренд за који навија 2/3 Србије, амбијент, атмосфера, спектакл, мора да добије приоритет над тамо неком утакмицом. Такође и одбојка коју игра Србија је битнија.

  • Igor

    23. avgust 2017 | 10:57

    Zvezda i Srbija su mnogo bitnije od partizana 😉 za partizan snimak oko tri posle ponoci

  • Nikolaaa

    23. avgust 2017 | 10:53

    Budimo realni iako sam navijac zvezde rts je trebalo da prenosi i partizan. Prvo sto je trebali da se bore za promenu termina da mec pocne u 19h ako to ne moze imaju rts-3 koga imaju svi kao i rts-1 i 2 a ako i to ne moze imamo kombinovani prenos.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA