Preživeo najgore, vratio se fudbalu i došao u Zvezdu: Krstičiću je život visio o koncu, ali je posle toga našao sreću (VIDEO)

Mnogo toga je vezista preturio preko glave pred dolazak u Zvezdu

  • 7

Nenad Krstičić novo je pojačanje Crvene zvezde, a navijači su možda i zaboravili da se radi o momku iza kog je burna prošlost.

Krstičić je centralni vezista, karijeru je počeo u OFK Beogradu i u sezoni 2007/2008. sjajne partije preporučile su ga italijanskoj Sampdoriji.

U decembru 2008. je doživeo povredu kolena i otišao je na operaciju, ali su počeli da se javljaju bolovi u stomaku. Lekari u Srbiji, gde je bio tokom odmora, nisu mogli da ustanove razlog.

Tek posle poziva doktora iz Italije ustanovljeno je maligno oboljenje krvnih zrnaca, lekari su mu čak davali još 48 sati života, ali je Krstičić terapijama i lečenjem uspeo da ozdravi.

- Meni je dosta pomoglo to što tada nisam znao italijanski jezik pa nisam razumeo lekare šta pričaju i koliko je moja bolest ozbiljna. Mislio sam u glavi da to nije ništa strašno, da ću uskoro početi da treniram. Ali, onda, polako sam počeo da kapiram situaciju - rekao je pre nekoliko godina Krstičić, i nastavio.

- Mislim da bi me panika uhvatila da sam znao odmah o čemu se radi a radilo se o tome da su mi lekari davali 48 sati života! Sigurno bih drugačije bilo da sam to znao ali ja sam razmišljao pozitivno i uspeo sam da izađem jači iz svega toga i jedva sam čekao da se vratim jer je bila priča da neću moći više nikada da treniram.

Usledile su dve godine pauze zbog bolesti, ali je Krstičić debi dočekao u Ligi Evrope 2010. protiv Debrecina.

Nažalost, dočekalo ga je i ispadanje kluba u Seriju B, gde je odigrao 13 utakmica, a u Seriji A gol prvenac zabeležio je u decembru 2012. protiv Fjorentine.

Kasnije je produžio ugovor do 2017. godine, ali je imao pozajmicu u Bolonju i odlazak u Alaves gde se nije najbolje snašao.

Ipak, najdirljivije trenutke doživeo je kada ga je Siniša Mihajlović pozvao u reprezentaciju.

- Poziv u reprezentaciju je iznenađenje za mene, jer sam već išao da izvadim vizu za Englesku, da bih igrao za mladu selekciju. Međutim, kad sam bio na treningu, trener je zaustavio rad i pozvao sve igrače da se okupe. Nismo znali o čemu se radi i da li je neki problem a onda je saopštio da sam pozvan za A tim i ja sam ostao u čudu. Ostvario mi se dečački san.

Još jedan trenutak bio je prilično upečatljiv za Krstičića. Po oporavku, zaigrao je u junu 2010. protiv Milana na 48. turniru mađih selekcija "Đakino Faketi" i dao gol za prolaz Sampdorije u 108. minutu.

Posle toga, Krstičić se zahvalio saigračima i tadašnjoj devojci.

- Hvala i mojoj devojci Andrei, klupskim doktorima i profesoru Baldariju jer bez svih njih ne bih mogao da se radujem ovom golu i našim šansama u polufinalu. Do drugog poluvremena i mog ulaska u igru, možda to sada zvuči lako reći, ni sa klupe nisam mislio da ćemo izgubiti iako smo dva gola primili prilično naivno.

- Znao sam da ovaj tim ima potencijal da preokrene rezultat a veru ni ovoga puta nisam gubio - rekao je Krstičić, koji se sada skrasio u "bračnoj luci".

Oženio je bivšu suprugu Danila Anđušića, Jelenu Jovanović, u koju se zaljubio na prvi pogled. Sa njom ima sina Andreja, za kog je naveo da ga neće "forsirati" da krene očevim stopama u fudbalskim vodama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    23. avgust 2017 | 22:43

    Zelim ti puno zdravlja mladi momce

  • Moralni Gmizavac

    23. avgust 2017 | 22:54

    Al Terza tuce procenat!!! Sve njegovi bivsi...Joj koje pare uzima pa to je strasno!

  • Milance

    23. avgust 2017 | 21:44

    Terza vraca sve bivse igrace ofk beograda. Pa kad je toliki zvezdas dto ih je prodavao napolju? Sto ih nije dao zvezdi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA