≫ 

TRANSFERI ZA 29. AVGUST: Monako najviše trošio, da li se to Boško Janković vraća fudbalu posle godinu dana?

Ekstremno sadržajan bio je i ovaj dan na fudbalskom tržištu - pred vama su vesti koje su ga obeležile

  • 0

Transfer period ulazi u sam finiš.

Još dva dana preostalo je do zatvaranja letnje pijace, pa klubovi moraju da budu brži, efikasniji i ekspeditivniji nego do sada ukoliko žele da svoje ideje sprovedu u dela.

Evo kako su danas poslovali:

- Sampdorija nije uspela da se dogovori sa Napolijem oko transfera Duvana Zapate. Kolumbijski napadač koji je prethodne dve sezone nastupao za Udineze kao pozajmljen igrač mogao bi da završi u Sasuolu. Nije Zapata jedini igrač Napolija za koga je Sampdorija zainteresovana, na meti Đenovljana su Lorenco Toneli i Ivan Strinić. Predsednik Sampdorije Masimo Ferero ne krije interesovanje ni za Munira El Hadadija koji je proveo sezonu u Valensiji kao pozajmljen igrač Barselone.

- I Selta Vigo je, kao i brojni klubovi ovog leta, oborila rekord po visini obeštećenja koje je uplatila za jednog igrača. Novi igrač kluba iz Viga je Turčin Emre Mor (20) koji stiže iz Borusije Dortmund. Nemci su pristali da prodaju krilnog igrača za 13 miliona evra, ali to nije sve: ta suma bi mogla da se popne i do 25 miliona, zbog dogovorenih bonusa.

- Fudbaler Čukaričkog Obeng Regan karijeru nastavlja u Hrvatskoj. O ovom transferu više pročitajte OVDE.

- Ušao je u "istoriju" kao najmlađi debitant u crveno-belom dresu u evropskim okvirima, a sada je Filip Janković potpisao ugovor sa španskim trećeligašem - opširnije OVDE.

- Za Čelsi je bitno da se prezivaš Azar. Mlađi brat Edena, Kilijan Azar stiže iz mađarskog Ujpešta među londonske "plavce" - više pročitajte OVDE.

- Stevan Jovetić je i zvanično postao novi igrač Monaka. Kneževi su Interu platitli 11 miliona evra za usluge crnogorskog napadača - opširnije OVDE.

- Roma je bila uporna i izdašna i to joj se isplatilo. Uz obaranje klupskog rekorda, iz Sampdorije stiže Patrik Šik - više o ovom transferu pročitajte OVDE.

- Stouk je iz Totenhema doveo Kevina Vimera. Ugovor vredan 18 miliona potrpisan je na pet godina.

- U Seltu je stigao Emre Mor, dok je klub iz Viga napustio Pepe Šeik. Vezni fudbaler je potpisao petogodišnji ugovor sa Lionom.

- Liverpul je ovog leta dva puta rušio klupski rekord, posle 45 miliona sa Mohameda Salaha, za Nabija Keitu su rešili da izdvoje 55 miliona evra - opširnije OVDE.

- Kiran Gibs je novo pojačanje Vest Bromvič Albiona. Aresenal će na ime obeštećenja zaraditi sedam miliona evra.

- Iskusni srpski fudbaler Boško Janković na pragu je povratka u Seriju A, i generalno povratku fudbalu, posle pauze od godinu dana. Italijani šišu da je za eks fudbalera Zvezde i bivšeg srpskog reprezentativca zainteresovan novi član Serija A Benevento, koji je, navodno, poslao i ponudu Jankoviću.

- Benedikt Hovedes napušta Šalke i stiže Juventus na jednogodišnju pozajmicu uz opciju otkupa ugovora. Nemac bi trebao da zameni Leonarda Bonućija koji je otišao u Milan. Šalke će dobiti tri i po miliona evra, a ukoliko Juventus bude želeo da ga zadrži moraće da plate 11,5 miliona.

- Splitski Hajduk bi mogao ovog leta da zaradi veliki novac. Everton želi Nikolu Vlašića i spreman je da izdvoji 8,7 miliona, dok Hajduk traži 10. Ipak, da transfer ide u pravom smeru govori podatak da je Vlašić napustio pripreme mlade reprezentacije Hrvatske, verovatno da bi stavio potpis na ugovor.

- Italijanski mediji pišu da bi iskusni francuski internacionalac Matju Flamini (33) mogao da se vrati na Apenine, gde je već branio boje Milana. Njemu je istekao ugovor sa Kristal Palasom, a kao moguće nove sredine pominju se Sampdorija, Verona i novajlija SPAL.

- Napadač Lacija, Keita Balde potpisao je ugovor sa Monakom. Interesovanje za reprezentativca Senegala su ovog leta pokazali Inter, Milan i Napoli, no ponuda šampiona Francuske od 30 miliona evra plus bonusi sigurno je uticala na odluku uprave Lacija da dogovori posao sa "kneževima".

- Iako se pominjao kao moguće pojačanje Partizana, za Lazara Markovića je mnogo realnija opcija odlazak u Votford na pozajmicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA