UEFA pokrenula postupak protiv Pari Sen Žermena zbog mega transfera Nejmara i Mbapea

Da li je ovo samo prazna pretnja Evropske fudbalske unije?

  • 5

Transferi Nejmara i Kilijana Mbapea, oba vredna 400 miliona evra, ponovo su dovela u pitanje smisao finansijskog fer-pleja koji je UEFA osmislila da bi se sprečilo upravo ovakvo "poslovanje" klubova poput Pari Sen Žermena.

"Koliko zaradiš, toliko trošiš", u najkraćem je postulat ideje Evropske fudbalske organizacije, no nebrojeno puta do sada pokazao se samo kao mrtvo slovo na papiru i zaobiđen je prilikom najvećih transfera.

>>> Mbape je novi igrač Pari Sen Žermena: Monako ima da se nabroji para, finansijski "fer plej" je mrtvo slovo na papiru

Poslednji udarac UEFA zadao je  vicešampion Francuske sa dva najveća transfera u istoriji fudbala što su mnogi protumačili kao smejanje u lice zakonu o finansijskom fer-pleju.

No, UEFA je izgleda rešila da uzvrati udarac.

Iz sedišta te organizacije u toku dana je saopšteno da je pokrenut postupak protiv Pari Sen Žermena "u svetlu poslednjih transfer aktivnosti", kako je navedeno.

- Istražno telo UEFA pokrenulo je zvaničnu istragu u Pari Sen Žermenu usled pojačanog monitoringa kluba u sklopu Finasijskog fer pleja. U narednom periodu UEFA sueprvizori će pažljivo pregledati svu dokumentaciju kluba vezanu za ovaj slučaj. Stav UEFA je da je Finansijski fer-plej esencijalan model funkcionisanja klubova i kao takav reguliše finansijsku stabilnost čitavog evropskog fudbala - kaže se, između ostalog, u saopštenju Evropske fudbalske unije.

Sledi dakle, "trkeljisanje" obimnog materijala i dokumentacije što bi moglo da potraje, a biće zanimljivo videti epilog ove najave koja je stigla iz Evropske "kuće fudbala".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gracanin

    1. septembar 2017 | 22:01

    UEFA MAFIA KOSOVO JE SRBIJA!

  • samo iskreno

    1. septembar 2017 | 20:21

    Definitivno se treba stati pranju novca preko sportista! Javna tajna da astronomske cifre su samo optička varka, da je prava cena dosta ispod javne!

  • ...

    1. septembar 2017 | 23:12

    Ovo je samo propaganda Uefe zbog fudbalske javnosti..Pa ona ima najvise koristi od prodaje igraca,jer imaju solidan procenat od svakog transfera,kakav finansijski fer-plej,fudbal je totalno nebitan i odavno izgubio smisao.'Istraga' ce potrajati par dana i posle toga nikom nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA