≫ 

LEGENDA ŽIVI! Partizan čuva sećanje na Dragana Mancea (VIDEO)

Treći septembar je najtužniji dan za svakog Partizanovca.

  • 24

Pre 32 godine poginuo je Dragan Mance, završivši svoj mladi život u 23. godini.

Sećanje na njega ne bledi ni danas u srcima Partizanovaca, naprotiv, svake godine legenda se širi i na mlađe generacije, koje se nisu ni rodile kada je Dragan stradao u saobraćajnoj nesreći žurivši na trening.

- Za one mlađe: Dragan Mance je rođen 26. septembra 1962. godine u Beogradu. Fudbal je počeo da igra u Galenici (sadašnji FK Zemun) od petlića. Svojom ogromnom voljom, zalaganjem i posebno osećajem za gol, brzo je prelazio iz selekcije u selekciju, tako da je, već sa nepunih 17 godina postao prvotimac tadašnjeg zemunskog drugoligaša. Nošen snagom svog raskošnog talenta i ljubavlju preama crno-beloj boji, 15. septembra 1980. prelazi u Partizan - podsetili su crno-beli na sajtu.

Za Partizan je odigrao 279 utakmica i postigao 174 gola. Igrao je 4 puta za A, 7 puta za mladu i 2 puta za Olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije.

Živeo je u Zemunu sa ocem Ferdinandom, majkom Dušankom i mlađim bratom Goranom. Bio je neoženjen. Septembar je bio mesec kada se Dragan rodio, prešao u Partizan i nažalost, mesec kada je okončao svoj mladi život.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile Baraba Karburator

    3. septembar 2017 | 17:00

    Dunavom..... Objavite ovaj simpaticni komentar.

  • Zeljko PSG ex JSO

    3. septembar 2017 | 13:20

    Otiso si Dragane,ostala je nevera uvek će te voleti Delije sa Severa!Ja kao stari navijač Zvezde sam išao i na karaburmu i na JNA da uživam u igri pravih majstor od 1972-93 posle toga nikad više nisam kročio na stadion.Onda su dosli nabeđeni navijači i nabeđeni fudbaleri!

  • Sremac

    3. septembar 2017 | 13:08

    Navijač sam zvezde i mene je zao bio je legenda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA