≫ 

RTS REKAO ZVEZDA! Otkrivamo kakva je raspodela prenosa mečeva večitih u Ligi Evrope!

Javni servis će imati prvenstvo da bira da li će prenositi Zvezdu ili Partizan, a prenos kluba koji ne bude odabran radiće Arena sport

  • 71

Mnogo polemike stvorilo se među navijačima Zvezde i Partizana kako se bliže mečevi večitih u Ligi Evrope kada su u pitanju prenosi utakmica. Pravo na TV prenos utakmica Lige Evrope imaju RTS i Arena Sport, a Telegraf otkriva kakva će biti raspodela mečeva koji će se prenositi.

>>> Đukić: Imamo tri crnca i jednog muslimana, zašto da ne dovedemo nekog ko je bio u Zvezdi? (VIDEO)

U prvom kolu Zvezda na Marakani igra protiv BATE Borisova, dok Partizan gostuje Jang Bojsu u Švajcarskoj. RTS ima paket u kome može da prenosi jednu utakmicu Lige Evrope, pa neće biti u mogućnosti da prenosi i Zvezdu i Partizan, a u istom tom paketu je i jedna utakmica Lige šampiona, koja se igra u sredu.

Javni servis ima i pravo da odluči koju će utakmicu da izabere i da li će prenositi Zvezdu ili Partizan. Za prvo RTS je rekao ''Zvezda'', jer je odlučeno da Javni servis radi prenos meča Crvene zvezde i BATE Borisova, koji je na programu u četvrtak, 14. septembra od 21.05 na Marakani.

Foto: A. Nalbantjan

Samim tim, prenos Partizanove utakmice u Švajcarskoj protiv Jang Bojsa radiće Arena sport, a meč iz Berna je na programu od 19 časova.

U suštini, teoretski je moguće da RTS odluči da prenosi sve Zvezdine utakmice, a da Arena prenosi Partizan. Ali, sve će zavisiti od atraktivnosti meča, pa nema sumnje da će prenosi Zvezde i Arsenala biti prioritetniji izbor za RTS u odnosu na duele Partizana i Skenderbega.

Takođe, kada takmičenje po grupama dođe u završnicu, RTS će se sigurno voditi i time koji tim ima veće šanse za prolaz dalje, pa će i meč tog tima imati prioritet.

Za sada je poznato samo ko prenosi prvo kolo, a videćemo kakva će odluka RTS-a biti za drugo, kada i Zvezda i Partizan imaju atraktivne mečeve. Crveno-beli gostuju Kelnu, dok Partizan dočekuje Dinamo, ali pred praznim tribinama, pa će i potražnja za TV prenosom sigurno biti veća.

Foto: A. Nalbantjan

MEČEVI ZVEZDE U LIGI EVROPE:

14. SEPTEMBAR - 21.05 Crvena zvezda - BATE Borisov, Arsenal - Keln

28. SEPTEMBAR -19.00 Keln - Crvena zvezda, BATE - Arsenal

19. OKTOBAR - 19.00 Crvena zvezda - Arsenal, BATE - Keln

2. NOVEMBAR - 21.05 Arsenal - Crvena zvezda, Keln - BATE

23. NOVEMBAR - 19.00 BATE Borisov - Crvena zvezda, Keln - Arsenal

7. DECEMBAR - 21.05 Crvena zvezda - Keln, Arsenal - BATE

MEČEVI PARTIZANA U LIGI EVROPE:

Foto: A. Nalbantjan

14. SEPTEMBAR - Jang Bojs - Partizan

28. SEPTEMBAR -Partizan - Dinamo Kijev (pred praznim tribinama u Humskoj)

19. OKTOBAR - Skenderbeg - Partizan

2. NOVEMBAR - Partizan - Skenderbeg

23. NOVEMBAR -Partizan - Jang Bojs

7. DECEMBAR -Dinamo Kijev - Partizan

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    8. septembar 2017 | 17:50

    1. Звезда је много значајнији клуб и познатији.2. Много већи број навијача и симпатизера.3. Неупоредиво атрактивнији противници(сви из наше групе појединачно скупљи од целе њихове групе). 4. Спектакл који праве делије је неупоредив за разлику од њиховог(само без глупирања, да нас не би опет кажњавали). Јел доста или да набрајам још зашто Звезда, а не они?

  • Matija Zvezdas

    8. septembar 2017 | 18:02

    Sta je tu cudno? Zvezda je najveci klub u ovom delu Evrope.

  • pop pop

    8. septembar 2017 | 18:56

    Realno Zvezda je klub koji ima vise navijača od Partizana, ima i mnogo atraktivnije protivnike... pritom jedina je u grupi od ova četiri kluba osvojila ušati pehar....i prošla je u ligu evrope pobedivši mnogo ozbiljnija imena za razliku od komsija....( Sparta iz Praga i Krasnodar ) zbog toga ce RTS prenositi sve Zvezdine mečeve.... jer ce gledanost Zvezdinih mečeva biti mnogo veća od Partizana i to je biznis .... nema ljutiš...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA