Premijer liga: Prvenac Bornmuta posle preokreta, Defo je i dalje ubitačan

Pobeda domaćina u prvoj utakmici 5. kola engleskog prvenstva

  • 0

Četiri kola - četiri poraza uz samo jedan postignut gol bio je, do petka doveče, "skor" Bornmuta u Premijer ligi, sve do meča sa Brajtonom.

Konačno, igrači ekipe Edija Houva osetili su slast prve pobede ove sezone u društvu najboljih, i to posle "blickrig" šestominutnog preokreta na "Vitaliti Stadionu" - 2:1.

Endrju Šurman u 67. i prekaljeni Džermejn Defo u 73. minutu neprijatnu situaciju preokrenuli su u olakšanje i pobedu, i veliko slavlje navijača domaćeg tima.

Prethodno, Solomon Marč je pogodio za 0:1, iz akcije u tipično ostrvskom stilu - posle nabačene lopte i udarca glavom posle kog je lopta završila iza leđa, u mreži Asmira Begovića.

Bornmutov odgovor bio je brz i bolan po goste.

Najpre je Šurman, na asistenciju rezerviste Džordana Ibea, koji je ušao samo dva minuta pre prvog gola, po "burek" poslao defanzivca Brajtona, potom rutinirano matirao golmana Brajtona za 1:1.

Euforija je blaga reč da se opiše raspoloženje navijača Bornmuta posle gola Defoa - posle još jedne asistencije Ibea.

Ostao je sam 34-godišnji napadač pred golom gostiju, nije mnogo oklevao, pogodio je dalji donji ugao, rutinirano kako samo on zna - za "prvenac" Bornmuta i veliko olakšanje domaćih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA