≫ 

Miloš Ninković zaplašio Ukrajince Tavambom, pa im pričao o rakiji, kajmaku, Kalemegdanu...

Srpski fudbaler bio sagovornik zvaničnog sajta Dinama iz Kijeva

  • 5

Dinamo Kijev u četvrtak gostuje ekipi Partizana u drugom kolu Liga Evrope. 

Poznato je da se meč igra "iza zatvorenih vrata" zbog kazne koju je UEFA izrekla srpskom prvaku, pa će Ukrajincima duel sa crno-belima biti daleko lakši izazov nego što bi to bio slučaj da su tribine pune.

U nameri da svojim navijačima približe Partizan novinari sa zvaničnog klupskog sajta pozvali su dobro poznatog lika - Miloša Ninkovića. Fudbaler koji je devet godina nosio dres Kijevljana bio je idealan sagovornik na temu duela Dinama i Partizana.

Odmah je rekao da neće uspeti da odgleda čitav meč, jer počinje u 05:05 po australijskom vremenu (Ninković igra za Sidnej, prim. aut), ali će odgledati drugo.

Kaže, ako se probudi...

Foto: Guliver/Mark Metcalfe/Getty Images

Na pitanje koliko zna o aktuelnom sastavu Partizana, Ninković je odmah uzvratio kontrapitanjem:

- Da ste me pitali o Crvenoj zvezdi mogao bih mnogo više da vam kažem - uz osmeh je rekao Ninković, pa zatim uozbiljio priču:

- Za Dinamo je sjajna stvar što će se meč igrati pred praznim stadionom, iz prostog razloga što su srpski navijači u globalu uvek 12. igrač za svoj tim. Jasno je da svaki igrač voli da igra pred punim tribinama, ali bez navijača biće daleko lakše Dinamu.

Foto: Marko Jovanović

Ninković je potom u detaljnije približio Partizan Ukrajincima. Apostrofirao je jedno ime.

- Rekao bih da je Partizan malo promenio kompoziciju ekipe. Prethodne sezone tu je bio Brazilac Leonardo koji je otišao u Saudijsku Arabiju. Zoran Tošić je trenutno povređen i verovatno neće igrati protiv Dinama, ali tu je veoma snažni kamerunski napadač Leandre Tavamba. U pitanju je igrač koji može sam da reši utakmicu i od njega preti najveća opasnost. Vrlo je snažan i na njega treba obratiti posebnu pažnju. Međutim, mislim da iskusni defanzivci kao što su Vida i Kačeridi mogu da ga neutrališu.

Na konstataciju da će Partizan kod kuće tražiti bodove, Ninković se saglasio.

- Da, verujem da će biti tako, jer je trener Đukić veoma dobar, iskusan taktičar. Pvi meč sa Jang Bojsom Partizan je odigrao nerešeno (1:1) što je odličan rezultat za crno-bele. U klubu sada veruju da mogu proći grupu u kojoj je Dinamo, realno, favorit u odnosu na ostatak. Partizan će svoju šansu tražiti na svom terenu, jer su svesni da će im biti veoma teško u gostima, pogotovo u Kijevu.

Zanimljivo je da su Ukrajinci pitali Miloša i gde treba otići i šta pogledati u Beogradu.

- Trebalo bi ovih dana da je lepo vreme u Beogradu i zato preporučujem Kalemegdan - to je ogroman park na beogradskoj tvrđavi, prelep je. Svaki Srbin će vam takođe preporučiti rakiju, tradicionalno i veoma jako alkoholno piće, koje greje kad je napolju hladno. Takođe imamo i ukusan sir kojeg mi zovemo kajmak. Uz to je i topla preporuka da se proba burek i jogurt. To je tradicionalni srpski doručak. Veoma kaloričan, moram napomenuti, ali kad ga probate...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • institucija

    27. septembar 2017 | 13:21

    Drvo vas je istreslo iz gaca proletos a i ove ce sezone.Zalosno je koliko si glup i ogranicen aj sto mrzis al pali bre na zvezdine vesti pa komentarisi..A ja vama komsije u Nemackoj zelim bodove i za vas i za Srbiju!! A ti pravac Laza tamo uma mesta moci ces i tekme da gledas...

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    27. septembar 2017 | 11:52

    Баш ће да их уплаши дрветом. Ко да га нису скаутирали и видели колико је бескористан.

  • Dežurniglupanizrupe

    27. septembar 2017 | 12:48

    Šta reći

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA