PREČKA, STATIVA, PREČKA: Zvezdin gol je manjih dimenzija u Evropi - evo i dokaza!

Ludu sreću, uz nesporni kvalitet naravno, imali su crveno-beli na dosadašnjem evropskom putu

  • 40

Crvena zvezda se posle 10 godina plasirala u grupnu fazu Lige Evrope. Put do 48 najboljih ekipa u drugom po važnosti evropskom takmičenju nije bio lak. Na tom putu crveno beli su prošli bogatije timove u kojima su bitne uloge igrali srpski igrači i u više navrata pretili da "pomrse račune".

Od Srđana Plavšića, Mihajla Ristića, Mirka Ivanića do Miloša Jojića.

Svi oni koji su "preživeli" dve Jojićeve stative verovatno su se prisetili svih situacija u kojima je uz "Božju pomoć" Zvezda stigla do povoljnog rezultata, a bilo ih je ukupno osam.

>>> Noćna tuča navijača Zvezde i Kelna: Više od 70 uhapšenih, ima povređenih!

>>> Zvezda je u društvu Reala i PSŽ-a u najbizarnijoj fudbalskoj evropskoj nedelji! (FOTO)

Da je miljenik "fortune" Zvezda je pokazala u utakmici drugog kola Lige Evrope protiv Kelna. Nekadašnji fudbaler Partizana Miloš Jojić koji je znao da "zagorča" život Crvenoj zvezdi, umalo je ponovo bio koban po crveno-bele. U dva navrata je pogađao stativu, u 58. i 66. minutu. Pored Jojića, i Bitenkur je imao tu nesreću da mu se isprečila stativa.

Kada je izvučena grupa u kojoj će se crveno beli takmičiti, bilo je jasno da će se susresti sa srpskim igračima. Žrebom je odlučeno da već u prvom kolu Cvena zvezda ugosti BATE Borisov i Mirka Ivanića.

Bivši igrač Vojvodine je u tom meču bio jedan od najboljih na terenu. Mogao je već u 12. minutu da dovede BATE u vođstvo ali je prečka još jednom odigrala važnu ulogu. Ekipa iz Belorusije je imala još jednu dobru šansu u 65. minutu kada je Gordejčuk izašao pred Borjana, jako šutirao, ali se ovog puta isprečila stativa. Ipak, kad već nije uspeo da se upiše u strelce, Ivanić je asistencijom omogućio Signeviču da donese izjednačenje.

Šta tek reći za Mihajla Ristića i dve odlučujuće utakmice u plej ofu kvalifikacija protiv Krasnodara. Strepeli su svi navijači Zvezde svaki put kada bi Ristić primio loptu u zoni šuta, strepeli sa razlogom. Koliko je udaraca uputio ka golu pravo je čudo kako nije zatresao mrežu, ali je bio zaslužan za vođstvo svoje ekipe. Šut koji je uputio, Borjan je uspeo da odbije samo do Ignjatjeva kome nije bilo teško da postigne gol. Bio je Ristić ubedljivo najopasniji igrač ruskog tima koji je u Krasnodaru i postigao pogodak, ali je glavni sudija zajedno sa pomoćnicima napravio previd i omogućio Zvezdi da lakše "diše". Zvezda je "preživela" Rusiju i Ristića i zadovoljno čekala revanš.

Srđan Plavšić je napustio Crvenu zvezdu za nešto više od milion evra i otišao u Spartu iz Praga gde je trebao da pokaže svoj talenat. I uvek, kao po nekom nepisanom pravilu, igrači blistaju protiv bivšeg kluba.

Popularni "atomski mrav" je bio jedan od najagilnijih igrača Sparte, pokretao je akcije, "pretio", ali na kraju ipak ostao bez konkretne završnice, kao i ceo njegov tim. Crvena zvezda je u tom meču bila daleko bolji rival. Iako su u revanšu fudbaleri Sparte pogodili jednom prečku i jednom stativu, Zvezda je lako izašla na kraj sa ekipom iz Češke.

Pogledajte te momente na 4.01 i 4.10 minutu snimka.

Zvezdini rivali u Evropi

Sparta - stativa i prečka

Krasnodar - prečka

Bate Borisov - dve prečke

Keln - tri stative

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    30. septembar 2017 | 00:19

    Da su igrali ”prečka,stativa„ pobedili bi

  • Ja

    29. septembar 2017 | 22:50

    Boli me uvo za precke i stative mi smo najbolji tim u grupi.Arsenal pada na Mari provereno

  • Gospodin

    29. septembar 2017 | 23:02

    Samo da vas podsetim sve na jednu stvar. Da li se secate cuvene stative protiv Bajerna iz Minhena u Beogradu kada smo gubili dva jedan. Ide lopta u gol nekim cudom blago skrece udara u stativu i odbija se na totalno drugu stranu ne nazad ka penalu gde je jedan igrac Bajerna sam stajao. Moramo imati i srece da bi uspeli. Mnogo puta nam je oduzeto u evropi. Strazbur Bordo pa isti Bajern Minhen nesreca nasa sa Dinamom Kijev. Moralo je da se vrati. Onomad nas je stativa u finale uvela danas neka nas pogura do osmine finala. Od rodjenjaaaaa mooooooog...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA