≫ 

Pike plakao pred kamerama posle Barsinog meča: Žestoko ga pogađa napetost u Kataloniji, spreman je i da istupi iz reprezentacije (VIDEO)

Svi su pod jakim emotivnim nabojem u Španiji u ovom trenutku

  • 8

Prvotimac Barselone Đerard Pike rekao je da mu je utakmica poritv Las Palmasa pred praznim "Nou Kampom" najgore iskustvo u profesionalnoj karijeri.

Meč je, da podsetimo, igran iza "zatvorenih vrata" zbog napete političke situacije prouzrokovane referendumom praćenim nemirima na kojem su se građani Katalonije izjasnili o nezavisnosti te pokrajine.

>>> Najtužniji Mesijevi golovi: Argentinac blistao pred sablasnim "Nou Kampom" (VIDEO)

Bilo je pitanje da li će meč uopšte biti odigran. Barsa je najpre zatražila odlaganje, ali iz federacije nisu želeli ni da čuju, pa su Katalonci odlučili da se utakmica ipak odigra, samo bez prisustva navijača kojih je bilo na hiljade pred stadionom sat vremena pre duela u iščekivanju raspleta.

Čitava situacija teško je pala Pikeu...

- Bila je ovo zaista teška utakmica - rekao je on velikom broju novinara koji su se tiskali pred njim posle meča u kojem je Barsa slavila 3:0.

- Najgore iskustvo u mojoj profesionalnoj karijeri - dodao je dok je pokušavao da suzdrži suze, ali nije uspeo.

Kada se malo pribrao, nastavio je:

- Svi smo rekli šta mislimo o svemu ovome u svlačionici, bilo je onih koji su rekli da se igra i onih koji su mislili drugačije. Na kraju, odlučili smo da igramo. Svestan sam da postoje navijači koji neće razumeti našu odluku da igramo.

Pike je bio jedan od mnogih koji su u nedelju izašli na izbore i glasali na referendumu koji je proglašen protivustavan od strane španske vlade zbog čega je policija poslata na biračka mesta.

Njegov stav o otcepljenju Katalonije od Španije dobro je poznat, i zbog toga je često bio na meti navijača jer već godinama nosi dres španske reprezentacije.

- Ako neko misli da sam problem za Fudbalski savez i reprezentaciju, onda ću napustiti nacionalni tim pre Svetskog prvenstva sledećeg leta - poručio je Pike, a zatim pojasnio:

- Igranje za reprezentaciju nije takmičenje u patriotizmu, već se radi o tome da u reprezentaciji pokušaš da igraš najbolje što možeš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Racki

    2. oktobar 2017 | 07:22

    Igraj sad u ligi katalonije sad ce svi igraci da odu...pa igraj sa espanolom

  • Mile zemljoradnja

    2. oktobar 2017 | 07:59

    ,,Zaigrala mečka" i tamo.....nego ti Katalonci? Jesu li oni naši il njini?

  • Zapanjen

    2. oktobar 2017 | 06:58

    E pa Barsa ce da se svede na "nivo" nasih "vaznih"klubova,icice tramvajem na utakmice a gazde koje su ulozile pare u klub ima da puknu ko zvecke..Neimaru upala kasika u med

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA