≫ 

Legendarna "Bombonjera" se pomera, ali bukvalno: Ozbiljna tragedija bi mogla da se desi ako se nešto ne preduzme (VIDEO)

Navijači Boke svaki put kad zagrme i krenu da skaču izazovu "tektonske poremećaje" na tribini

  • 1

Stadion na kome igra boka Juniors "la Bombonera" važi za jedan od najbučnijih na svetu, ali je i jedan od onih koji je prilično dotrajao (sagrađen 1940. godine).  

Iskombinujte trošne tribine i temperamentnu reku navijača na njima i dobićete pravi i ne tako mali zemljotres koji se pokreće svaki put kada fanovi Boke krenu da skaču u ritmu.

Jedan od navijača, nije svakako prvi, primetio je da se betonske ploče bukvalno pomeraju jedna o drugu pod nogama navijača, što deluje prilično zastrašujuće za svakog ko se u tom trenutku nalazi na njima.

Ovaj nimalo prijatan momenat nije šala, iako, verujemo, arhitekte i oni koji brinu o bezbednosti navijača, drže situaciju pod kontrolom.

Stadion čiji je zvaničan naziv  "Alberto J. Armando" sagrađen je po nacrtima trojice inženjera od kojih je jedan Slovenac, Viktor Sulčič.

Na ovom stadionu za tri dana reprezentacija Argentine odigraće odlučujući meč protiv Perua u kvalifikacijama za Mondijal u Rusiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • казанџија

    4. oktobar 2017 | 10:07

    Бока је један мали сељачки клуб који игра на оронулом стадиону (као нкп у србији)за разлику од ривера бело-црвених

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA