≫ 

Ovog Partizanovog bisera čeka velika karijera: Englezi biranim rečima pisali o tinejdžeru iz Humske

Ugledni Gardijan uvrstio Armina Đerleka na listu igrača koji bi u najskorije vreme mogli da zablistaju na velikoj sceni

  • 11

Partizanova škola fudbala nadaleko je čuvena, u Evropi cenjena i izgovarana sa poštovanjem, pravi rasadnik i fabrika budućih velikih igrača. 

Znaju to vrlo dobro i Englezi, dobar glas o vrhunskm prepoznavanju i brušenju talenata dospeo je i do Ostrva, gde je ugledni londonski Gardijan grupisao 60 talenata iz čitavog sveta za koje autori teksta veruju da će u godinama koje dolaze izrasti u vodeće fudbalske zvezde.

>>> Partizanov novopazarski vunderkind: Zvezda nikad nije bila opcija, crno-beli su moja ljubav

Među odabranima na toj listi pod nazivom "Next generation" nalazi se i kapiten kadeta srbije i igrač Partizana Armin Đerlek.

Sa njim je Telegraf  letos pričao na pripremama u predsezoni, a evo šta o vunderkindu iz Novog Pazara kažu klege Englezi:

- Đerlek nije tip igrača koji previše petlja sa loptom, a i ne zaleće se na dva ili tri protivnika, što je primarna odlika većine klasičnih "desetki" iz balkanske škole fudbala. On voli sve da radi jednostavno i brzo, dodaje loptu posle jednog dodira ili šutira u pravom trenutku na pravo mesto. Neki ga vide kao novog Adema Ljajića, dok drugi u njemu vide sličnosti sa Edenom Azarom. Trenutno je član ekipe Partizana do 19 godina, ali nećemo čekati dugo da ga vidimo i seniorskom fudbalu - glasi analiza i prognoza Gardijana.

Mnogi ovdašnji stručnjaci i dobri poznavaoci fudbala tvrde da je samo pitanje vremena kada će Đerlek postati lider crno-belih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    4. oktobar 2017 | 15:43

    Bolje da su dali decku da igra umesto da guraju Dacu Pantica..

  • Vuk1

    4. oktobar 2017 | 16:20

    Sta to vredi kad umesto da odradi u Partizanu bar 5 godina i sazre i postane klasa uzece ga Misko pod svoje prodati,zaraditi na njemu,a on ce u nekom evropskom timu grejati klupu,otici na pozajmicu negde gde ce opet grejati klupu i tako propasti. Dobice neku sicu i Partizan,a za manje pare kupice nekog kostolomca koji ce noge nasima lomiti po Srbiji,a Ilijev i slicni ce se trsiti kako stvaraju evropski Partizan. Jad i cemer.

  • sa

    4. oktobar 2017 | 19:24

    @micky Pa sta treba li da se rodi u Partizan pa da bude Partizanova skola?Ganci, samo nesto da prkosite lupate . Aj zvezdina skola nek bude

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA