FIFA kaznila Albance zbog skandiranja "UČK"!

Meč je odigran u makedonskom gradiću Strumici

  • 7

Fudbalski savez Albanije kažnjen je zbog nacionalističkog i političkog skandiranja albanskih navijača na utakmici kvalifikacija za Mundijal sa Makedonijom.

FIFA je izrekla kaznu od 30.000 franaka, uz dodatnu opomenu zbog albanskog nacionalizma, političkog skandiranja i paljenja pirotehnike.

Meč je odigran u makedonskom gradiću Strumici, i završen je nerešenim rezultatom 1:1.

Na toj utakmici bilo je oko 300 navijača iz Albanije, koji su se skoro tokom cele utakmice nedolično ponašali, uz brojna nacionalistička skandiranja, kao što je "UČK, UČK", "Velika Albanija", "Ilirida" i upotrebu zapaljivih predmeta, što je izazvalo kašnjenje početka poluvremena.

Agencija MIA navodi da je kaznu FIFA zaradila je i Fudbalska federacija Makedonije u visini od 5.000 franaka, uz opomenu. Disciplinska komisija FIFA je izrekla i opomenu izraelskoj federaciji za meč protiv Makedonije u Haifi, na kojem su bacani tvrdi predmeti na teren.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    4. oktobar 2017 | 20:45

    Partizan kaznili 105hiljada eura i dvevutskmice bez publike zato sto su skandirsli Ratku Mladicu,zvezdu 80hiljada eura za skandiranje i transparent istine uefa je mafija,a albance samo 30 hiljada eura za skandiranje zlikovcima sipcima koljacima,etodvostrukih arsina i sta reci nego da je uefa i fifa mafija zlikovacka americki poltroni

  • Gruja ch

    4. oktobar 2017 | 20:44

    Fifa,TRAZILI STE GLEDAJTE.Kaznili ste nas što albanci pustili dron i zastavu u BG,sramotnl,a doći će od njih još dalje,a Fifa sramotno 30 hilj fr.

  • Ivan

    4. oktobar 2017 | 20:12

    Da nije smesno bilo bi zalosno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA