Hrvati ekspresno postavili novog selektora uoči poslednjeg kola kvalifikacija

Zlatko Dalić će povesti ekipu u Kijev na meč odluke protiv Ukrajine

  • 7

Požar u fudbalskoj reprezentaciji Hrvatske pokušaće da ugasi Zlatko Dalić, koga je HNS postavio na mesto selektora jutro pošto je Ante Čačić dobio otkaz nakon razočaravajućih 1:1 sa Finskom u Rijeci, još jednog u nizu loših rezultata u kvalifikacijama za Mondijal u Rusiji.

"Kockasti" su sada u situaciji da strepe i za baraž, a da bi do njega došli moraće da pobede direktnog konkurenta za to mesto, i to u gostima - Ukrajinu.

>>> Hrvati u panici: Menjaju selektora pred meč odluke

Predsednik HNS-a Davor Šuker je u subotu potvrdio da je Dalić dobio poverenje Saveza umesto Čačića.

- Bila je duga i nepreospavana noć. Analizirali smo sve utakmice i shvatili da nam nešto nedostaje. Od 12 mogućih bodova uzeli smo samo četiri. Članovi Izvršnog odbora jednoglasno su odlučili - rekao je predsednik HNS-a Davor Šuker pa obrazložio izbor novog selektora.

- Odlučili smo se za Zlatka Dalića i videćemo jesmo li pogodili. Ono što je bitno je da je Dalić u prvoj sekundi prihvatio izazov. Odmah je seo u auto i vodiće reprezentaciju u Kijevu. Naš je zadatak dati i omogućiti sve reprezentaciji, a na kraju će 11 igrača odlučiti. Ukrajina je favorit zbog domaćeg terenea, ali idemo istrčati na taj stadion, junak na junaka, pa kako bude. Još imamo priliku ući u plej-of i za to vredi izginuti.

Zlatko Dalić rođen je 26. oktobar 1966. godine u Livnu, a za vreme igračke karijere nosio je dres Hajduka, Varteksa, Cibalije i Veleža.

U Varteksu je započeo svoj trenerski put, u hrvatskoj U-21 reprezentaciji bio je pomoćnik Draženu Ladiću, a u poslednje vreme izgradio je veliko ime trenirajući tri azijska kluba.

Radio je u Saudijskoj Arabiji (Al Faisali i Al Hilal) te Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Al Ain).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    7. oktobar 2017 | 14:19

    Ovi nemaju šanse za svetsko, gori su od nas.

  • rr

    7. oktobar 2017 | 14:54

    Tako se to radi a ne kao Srbi samo nesto izmisljaju

  • GROBARČINA

    7. oktobar 2017 | 18:30

    Realno ovaj Vida se nije popravio od onog dana kada ga je Tawamba poslao po burek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA