Ptica lupila u motor aviona sa fudbalerima Crne Gore

Na sreću, nije bilo ozbiljnih posledica po putnike "čelične ptice" koja je bezbedno aterirala na varšavski aerodrom

  • 11

Na jučerašnjem letu Montenegro airilines-a iz Podgorice ka Varšavi, u kojem su se nalazili i fudbalski reprezentativci Crne Gore, u toku spuštanja aviona došlo je od udara ptice u desni motor aviona, prenosi portal cafe del montenegro.

Fudbaleri Crne Gore u ponedlejak igraju poslednji meč kvalifikacija protiv Poljske.

Kako je rečeno portalu iz ove kompanije, udar se nije osetio u pilotskoj i putničkoj kabini, a bezbednost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, i letačka posada je kao i na svakom drugom letu rutinski prizemljila avion.

- U toku redovne kontrole aviona između dva leta, uočeno je mehaničko oštećenje usisnika desnog motora tipa GE (General Electric) CF34-10E5, dok drugih posledica udara nije bilo. Udar ptice je uobičajeni problem koji se često dešava u avijaciji, i nije nepoznanica u ovoj vrsti posla - saopštili su iz MA.

Putnici koji su se nalazili u avionu, kasno sinoć su za CdM kazali da nesu imali problema, te da o ptici ništa ne znaju.

- Tokom leta smo jedino imali turbulencije dok nesmo uzleteli iznad oblaka. O ptici ništa ne znam - kazao je jedan od putnika.

Iz Montenegro airlines-a su dodali da su nakon detaljne inspekcije i analize oštećenja, koju je radio Sektor održavanja Montenegro Airlines-a u saradnji sa inženjeringom proizvođača aviona, utvrdili da se avion ne može vratiti u saobraćaj dok se ne izvrši strukturalna popravka usisnika motora.

- U ovom trenutku se ne može precizno odrediti koliko će proces popravke trajati. Zbog neplaniranog povlačenja ovog aviona iz saobraćaja, putnici sa jutarnjeg leta za Beograd i popodnevnog leta za Rim otputovaće sa našim kod šer partnerima, dok će letovi za Ljubljanu, Frankfurt i večernji let za Beograd kasniti zbog preraspodele saobraćaja - dodali su oni.

Ovom prilikom se izvinjavaju svim putnicima zbog neprijatnost usled ovog nepredviđenog događaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ns

    8. oktobar 2017 | 12:40

    Nista ne pise kako je ptica. Jel u kriticnom stanju? Je li na traumatologiji ili je pustena?

  • Laa

    8. oktobar 2017 | 12:02

    Cuj ptica. Soko!!!

  • Dejan

    8. oktobar 2017 | 12:05

    Montenegro airlines ima daleko losije avione za razliku od SrpskoArapskih aviona...rodjakvmi je pilot i radio je u obe kompanije,njegovo iskustvo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA