≫ 

Genetika je kriva što nismo na Mondijalu: Selektor Škotske pronašao razlog eliminacije svog tima

"Suknjicama" zbog remija u Sloveniji "za dlaku" izmakao baraž

  • 7

Fudbalska reprezentacija Škotske odigrala je nerešeno u Sloveniji (2:2) u nedelju što joj nije bilo dovoljno da zauzme drugo mesto u grupi i plasira se u dodatne kvalifikacije za Mondijal u Rusiji, iliti baraž.

>>> Kako da zaustavite Harija Kejna? Selektor Litvanije je dao odgovor godine

Dirktan rival Škota, Slovačka, je u isto vreme prema očekivanjima savladala Maltu 3:0 i zaržala drugu poziciju uz isti broj bodova sa ostrvljanima, ali sa boljom gol-razlikom koja je bila presudna u ovom slučaju.

Škoti imaju za čim da žale.

Vodili su u "Stožicama", međutim  sa dva gola u nastavku sve njihove nade u povoljan ishod i baraž pokopao je dvostruki strelac Roman Bezjak, pa ni gol Snodgrasa u smiraj utakmice suštinski nije mnogo toga promenio po Škote.

Posle meča selektor "suknjica" Gordon Strahan iz zanimljivog ugla sagledao je neuspeh u kvalifikacijama. On ima teoriju da je za sve kriva - genetika?!

Oba gola Škotska je primila posle "prekida" Slovenaca kada je do izražaja došla fizička nadmoć Slovenaca u petercu gostiju.

- Genetski smo u zaostatku - rekao je Strahan i iznenadio novinare.

Pojasnio je potom...

- U ovim kvalifikacijama Škotska je drugi najniži tim iza Španije. Ubuduće moramo da imamo tim koji može adekvatno da odgovori na "prekide" protivnika. Moramo da poradimo na genetici, recimo da probamo da uparimo visoke žene i visoke muškarce pa da vidimo šta će biti od toga - izneo je predlog selektor Škotske.

- Niko ne može da me ubedi da Slovenija ima tehnički potkovanije igrače, možda imaju jednog ekstra igrača. Ali gledano sa aspekta fizikalija, mi smo u problemu. Nedostatak visine nadoknađujemo velikom borbenošću i željom, ali to često oduzima veliku energiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA