≫ 

Popunjeno 17 mesta za Mundijal: Island uz Srbiju, Hrvati u baraž ušli šok terapijom!

Nisu se proslavili Ukrajinci protiv Hrvata koji su bili u krizi

  • 35

Posle završetka većeg dela evropskih kvalifikacija, poznato je koliko se ekipa plasiralo na Mundijal.

Srbija i Island su ekipe koje su obezbedile Svetsko prvenstvo, dok su Hrvatska i Irska otišle u plej-of, čime su raspršene nade Ukrajine, Velsa i Slovačke da mogu dalje.

Hrvatska je pobedila Ukrajinu sa 2:0 u Kijevu iako je bila u teškoj situaciji, ali je prijala šok terapija jer je selektora Čačića nasledio Dalić.

Kockasti su morali da pobede jer im pobeda Irske nad Velsom nije odgovarala, dok je Island sa 2:0 protiv tzv. Kosova sve rešio u grupi I, pošto ima 22 boda, dva više od Hrvata.

Za sada, učesnici SP su domaća ekipa Rusije, zatim Brazil, Iran, Japan, Meksiko, Belgija, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Nemačka, Engleska, Španija, Nigerija, Kostarika, Poljska, Egipat, Island i Srbija.

U evropskom baražu su prema trenutnom odnosu snaga Portugal, Italija, Danska, Hrvatska, Švedska, Severna Irska, Grčka i Irska, dok je Slovačka ispala iz kombinacije zobg najmanjeg broja bodova.

Mala dilema postoji samo oko toga da li će Portugal ili Švajcarska direktno na SP jer se sastaju u utorak od 20.45. Portugalci su domaćini, Švajcarska ima maksimalan učinak sa 27 bodova i dovoljan joj je remi ili minimalan poraz, u prvom meču je pobedila sa 2:0.

Grupa G:

Albanija - Italija 0:1

Makedonija - Lihtenštajn 4:0

Izrael - Španija 0:1

Tabela: Španija 28, Italija 23, Albanija 13, Izrael 12, Makedonija 11, Lihtenštajn 0

Grupa I

Finska - Turska 2:2

Island - Kosovo 2:0

Ukrajina - Hrvatska 0:2

Tabela: Island 22, Hrvatska 20, Ukrajina 17, Turska 15, Finska 9, Kosovo* 1

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tesla

    9. oktobar 2017 | 23:25

    Kaže Dado Glišić na instagramu: Idemooo u Rusiju. Bravooo Srbija! Ja mu napisao ne idete vi nego mi. Mora čovek da zna gde se rodio..ne ide to tako bajo moj. Svaka čast Srbijiiii! Ponosan sam na moje fudbalere iako su me u prvom poluvremenu razočarali!

  • Made in PRC

    10. oktobar 2017 | 00:31

    E sad preokret. Ubaciti Antica za selektora i nasa je medalja. Sad dal zlatna srebrna il bronzana nije bitno Bitno je da se necemu nadamo, ovako.......

  • mister x

    9. oktobar 2017 | 23:15

    Dobro je ,ocekivao sam vise ekipa iz exs Yug al nisu stvari isle kako treba posebno za Bosnu.Imaju dobru ekipu ali im fali trener.Cestitke za komsije, bar imam za koga navijati..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA