≫ 

Srbija menja dres za Svetsko prvenstvo u Rusiji?

Prema nezvaničnim saznanjima Telegrafa male su šanse da Umbro ''obuče'' Orlove i na Mundijalu

  • 76
Foto: Vladimir Milovanović

Fudbalska reprezentacija Srbije je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, a samim tim je i Savez ozbiljno zaradio, pošto će u ''kuću fudbala'' da se slije oko 15 miliona evra za plasman na Mundijal.

Ipak, sada postoje šanse da se i dodatno zaradi, od marketinga, TV prava i tome slično... A jedna od najboljih prilika je novi dres, koji će biti specijalno dizajniran za Svetsko prvenstvo.

>>> Muslin oštro odgovorio na pitanje da li će Sergej igrati u Rusiji: Kad bude ispunjavao ova tri uslova, tad ću da ga zovem!

Tradicionalno sve reprezentacije za Mundijal imaju nove dresove, a tako će biti i sa Srbijom. Međutim, mali je broj onih koji menjaju i sponzora, ali vrlo je moguće da to bude u slučaju Orlova.

Naš tim je kroz kvalifikacije nosio dresove koje je radio Umbro, ali neizvesno je da li će tako i ostati na Svetskom prventvu. Prema saznanjima Telegrafa, male su šanse da tako bude.

Jedan od razloga je ugovora koji trenutno FSS ima sa Umbrom, gde postoji izlaz iz istog, a Savez sada ima priliku da razmotri i ostale ponude i da izabere najbolju.

Foto: Vladimir Milovanović

Kako nezvanično saznajemo, Umbro je u igri kao dugogodišnji sponzor i ima određene prednosti i prvenstvo pregovora. Osim njih u opticaju su još 3-4 tehnička sponzora, gde su i neka zvučna imena, kao i neki manje poznati proizvođači, koji su spremili bogatije ponude da se njihov logo nađe na dresu Srbije.

Među njima je kako saznajemo i jaka kompanija iz Kine, koja nudi ozbijan novac da bude sponzor i jedan je od glavnih kandidata da proizvede novi dres za Orlove.

KO JE SVE OBLAČIO ORLOVE NA VELIKIM TAKMIČENJIMA U POSLEDNJIH 20 GODINA:

Foto: Guliver/Ezra Shaw/Getty Images

Svetsko prvenstvo 1998. u Francuskoj - Adidas

EURO 2000. u Belgiji i Holandiji - Adidas

Svetsko prvenstvo 2006. u Nemačkoj - Loto

Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi - Najk

Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji - ?

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • P

    12. oktobar 2017 | 21:30

    Hocemo PLAVE dresove, nemojte da se lozite na onu laz iz filma montevideo! Srbija nije nikada igrala u crvenim dresovima. 1930 isto su bile plave! Zamislite da Italija odjednom igra u zelenim dresovima?!?! Hocemo plave dresove!!!!

  • Goran

    12. oktobar 2017 | 21:42

    Crveno plavo beli dres, kao boje na zastavi. Zasto favorizovati samo jednu boju. To je sveti dres reprezentacije, a ne samo jednog kluba?!

  • Šomi Srbin

    12. oktobar 2017 | 13:30

    Bolje da menjamo selektora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA