Bundes: Bajern silan na Hajnkesovom debiju

Bajern ubedljiv na Alijanc areni, Hofenfajm i Augsburg podelili bodove, dok je Gaćinovićev Ajntraht stigao do tri boda u gostima protiv Hanovera

  • 0

Povratak iskusnog trenera Jupa Hajnkesa na klupu minhenskog Bajerna obeležen je ubedljivom pobedom protiv Frajburga. Bavarci su sa konačnih 5:0 ispratili goste i upisali petu pobedu u sezoni.

Da se loše piše gostima bilo je jasno već u 8. minutu kada je Julijan Šuster postigao autogol. Do kraja poluvremena, Bajern je preko Kinsija Komana udvostručio vođstvo.

Potpunu dominaciju u svim segmentima igre tim sa Alijanc arene je potvrdio sa nova tri pogotka u drugom poluvremenu. Najpre je Tijago Alkantara u 63. minutu povisio na 3:0, zatim je Levandovski u 75. postigao novi pogodak, da bi Džošua Kimih stavio tačku na meč.

Majnc je na svom terenu dočekao ekipu Hamburga i slavio rezultatom 3:2. Domaći su dobro otvorili utakmicu i u 2. minutu stigli do gola zahvaljujući Maksimu, ali je Hamburg brzo reagovao i sedam minuta kasnije stigao do izjednačenja.

Dobar početak drugog poluvremena doneo je novo vođstvo Majncu, ovog puta strelac je bio Bel. Kada je u 58. minutu Laca postigao i treći pogodak Majnc je mogao da računa na sva tri boda. U sudijskoj nadoknadi, rezervista Sejad Salihović je sa bele tačke smanjio rezultat na 3:2, ali nije bilo vremena za eventualno izjednačenje. Filip Kostić je meč počeo sa klupe, a u igru je ušao u 55. minutu.

Uzbudljivo je bilo u duelu Hanovera i Ajntrahta gde su gosti u 90. minutu stigli do pobede. Ekipa iz Frankfurta je preko Sebastijana Helera došla do vođstva, ali je Sane izjednačio 10 minuta pre kraja prvog dela igre.

U prilično izjednačenoj utakmici, gosti su ceo plen odneli zahvaljujući Antu Rebiću koji je zatresao mrežu Hanovera u 90. minutu. Srpski reprezentativac Mijat Gaćinović odigrao je ceo meč za Ajntraht i zaradio žuti karton.

Šalke je stigao u Berlin na megdan ekipi Herte i kao bolji izašao iz tog duela. Crveni karton Haragučija u finišu prvih 45 minuta ispostavio se kao ključni momenat. U nastavku je Šalke bio konkretniji i preko Goreckog i Burgštalera stigao do trijumfa od 2:0.

Hofenhajm i Augsburg su podeli bodove u osmom kolu Bundeslige. Mreže su mirovale u prvom poluvremenu, ali je na startu drugog Hofenhajm postigao vodeći gol. Gregorič je u 75. doneo Augsburgu izjednačenje, da bi Ut 10 minuta kasnije ponovo vratio prednost domaćima. Ipak, tragičar utakmice je Kevin Vog koji je u 90. minutu autogolom sprečio svoj tim da zabeleži pobedu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA