Dragan Džajić uputio velike reči generaciji koja je 1978. godine izbacila Arsenal (FOTO) (VIDEO)

Počasni predsednik crveno-belih uporedio taj uspeh sa onim u Bariju

  • 2

Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić bio je jedna od govornika na prijemu generacije fudbalera crveno-belih koji su 1978. godine igrali sa Arsenalom.

On je naglasio je da je finale Kupa UEFA iz sezone 1978/1979 u ravni sa uspehom iz 1991. kada je Crvena zvezda postala prvak Evrope.

>>> Munje na Marakani pred Arsenal: Nebojša Glogovac sve oduševio čuvenom replikom o Duletu Saviću iz kultnog filma (VIDEO)

- Imam potrebu da tadašnjoj generaciji kažem da nije dovoljno obeležen taj veliki uspeh. On je u ravni sa Barijem, ta ekipa zaslužila je više poštovanja i pažnje. Današnjoj ekipi želim da odigraju najbolju utakmicu, ne treba im stavljati pritisak i tražiti da osvoje trofej, ali mogu mnogo da ostvare - rekao je Džajić između ostalog, a u videu ispod možete videti kompletnu izjavu legende Zvezde.

Od Zvezdinih legendarnih asova događaju na Marakani prisustovao je skoro ceo tim - Vladimir Petrović Pižon, Savić, Milan Jovin, Cvetin Blagojević, Miloš Šestić i drugi.

Naravno, pored Pižona i Blagojevića, najveću pažnju je privukao Dule Savić.

- Prijatno sam se osećao danas, viđamo se i inače, ali još lepše je kada se nađemo sa ovakvim povodom. Srećan sam što mogu da vidim moćan Arsenal u Beogradu, a još više što moj sin može da bude u istoj poziciji kao ja, iako je on defanzivac, a ja bio napadač - rekao je Savić novinarima na stadionu Zvezde.

Savić se prisetio sjajne akcije kompletnog tima Zvezde, Pižonove pete, centaršuta Blagojevića i njegovog gola iz voleja tri minuta pre kraja utakmice u Londonu.

Foto: crvenazvezdafk

- Nisam znao da će o tom golu toliko da se priča, a još manje da se pamti 40 godina. Verovatno će trajati još 40 godina. To je gol koji nije doneo trofej i čudno je koliko se pamti, verovatno to nešto govori.

Savić dodaje da Crvena zvezda nema razlog da se plaši Arsenala.

- Nije jednostavno deliti savete, Milojevićevi igrači samo bi trebalo da budu najbolji na terenu u tom trenutku, a uz Božju pomoć verujem da mogu da ostvare dobar rezultat. Ne treba razmišljati o rezultatu, nemam strah, pa neka bude kako-bude - zaključio je Savić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    17. oktobar 2017 | 18:35

    Sad kad se sastanu neka dva tima u Evropi gleda se da li je neko iz sadasnje postave igrao tad a u slucaju zvezde gleda se dal su medju zivima..

  • čarls bronson

    17. oktobar 2017 | 19:51

    Borovnica je bio MVP Zvezde te godine . Gledao sam pre par dana golove te sezone u UEFA kupu i mogu da kažem da su bili za sva vremena .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA