≫ 

Ove nedelje će prštati širom Evrope: Dan fantastičnih fudbalskih derbija, evo i gde ih možete gledati!

Engleska, Francuska, Grčka su samo neke od zemalja gde će se igrati vrhunski fudbal

  • 3

Nedelja će biti veoma zanimljiv dan za ljubitelje fudbala širom Evrope. Veliki broj derbija obeležiće poslednji dan vikenda u kom nas očekuje sedam mečeva vrednih pažnje u svakom smislu.

Od Engleske, Turske, Rusije, Grčke, preko Ukrajine, Holandije i Francuske na teren će mnogo dobrih timova i igrača.

NEDELJA 17.00: TOTENHEM - LIVERPUL (Sport klub 2)

U fokusu je svakako meč Premijer lige između Totenhema i Liverpula. Trećeplasirani "pevci" dočekaće na Vembliju četu Jirgena Klopa u utakmici u kojoj ni jedna ekipa ne može sebi da "priušti" poraz.

Od prvog međusobnog duela ovih timova koji je odigran davne 1909. godine, do danas su se sastali 168 puta u svim takmičenjima, a Liverpul je slavilo čak 80 puta. I ne samo to, "Crveni" su ostali neporaženi na poslednjih devet takmica u Premijer ligi protiv današnjeg rivala.

Neverovatni Hari Kejn će sigurno predstavljati najveću opasnost, iako je Liverpul jedan od retkih timova protiv kojih se do sada nije upisao u listu strelaca. S druge strane, kao i do sada, igra Liverpula će zavisti od Kutinja i realizacije Firmina. Sadio Mane i Adam Lalana zbog povreda neće biti u sastavu, dok će Totenhem biti oslabljen neigranjem Viktor Vanajame i Muse Dembelea.

Foto: AP/Tanjug

NEDELJA 18.30: GALATASARAJ - FENERBAHČE (Sport klub 1)

Istanbulski derbi između klubova koji imaju najveći broj osvojenih titula u Turskoj odigraće se na Turk Telekom Areni. Prvoplasirani Galatasaraj, predvođen drugim strelcem lige Bafemi Gomisom, u odličnoj formi dočekuje velikog rivala.

Sa četiri pobede u poslednjh pet mečeva, Galatasaraj ima ulogu blagog favorita, posebno ako se ima u vidu da će Fenerbahče na teren bez Roberta Soldada koji je stigao ovog leta i Robina van Persija.

Printskrin: Youtube/Galatasaray Fenerbahçe

NEDELJA 14.30: FEJNORD - AJAKS (Sport klub 2)

Fudbaleri PSV su se posle osam kola u Erdiviziji odvojili na vrhu tabele sa pet bodova više u odnosu na Fejnord i Ajaks, pa nedeljni rivali žele pobedu kako bi ostali za petama ekipi iz Ajndhovena.

"De klasiker" dolazi u nezgodnom trenutku po aktulenog šampiona koji neće moći da računa na nekoliko igrača, a ni trenutna forma roterdamskog tima ne uliva samopouzdanje pred utakmicu protv najtrofejnijeg holandskog kluba.

Ajaks je nešto efikasniji jer je u dosadašnjem delu sezonu postigao tri gola više od Fejnorda, pa se zahvaljujući tome nalaze na drugom mestu, dok su primili isti broj golova - po šest.

NEDELJA 15.30: CSKA - ZENIT (Sport klub 4)

Klubovi koji zajedno imaju 10 titula prvaka Rusije, odmeriće se snage u 14. kolu Premijer lige na stadionu u Moskvi. Prvoplasirani Zenit je poražen u prethodnom kolu od Arsenala iz Tule, dok je CSKA u gostima slavio protiv Krasnodara.

Ipak, gosti iz Sankt Peterburga imaju četiri boda više od moskovskog tima koji se nalazi na trećem mestu, pa se očekuje dobra utakmica u borbi za nove bodove. Zenit će morati da nadoknadi izostanak Džagoeva, Berezutskog i Makarova, ali je najbolji strelac lige Aleksandar Kokorin spreman da nastavi da trese mreže.

NEDELJA 18.30: DINAMO KIJEV - ŠAHTJOR (Sport klub 3)

Apsolutni rekorder po broju osvojenih titula u Ukrajini, ekipa kijevskog Dinama ugostiće Šahtjor u klasiku ukrajinskog fudbala. Tim iz Donjecka se nalazi na prvom mestu na tabeli sa sedam bodova više od drugoplasiranog Dinama.

U poslednje tri utakmice u prvenstvu Dinamo je zabeležio dva remija i poraz, dok Šahtjor ima maksimalni učinak, pa rasterećeniji ulazi u ovaj duel. Ipak, i Dinamo će na svom terenu tražiti šansu pa se može očekivati efektna utakmica.

NEDELJA 21.00: MARSEJ - PSŽ (Arena sport 3)

Jedna od najvećih utakmica francuskog fudbala biće odigrana u okviru 10. kola Lige 1. Pari Sen Žermen je nemilosrdan ove sezone, a sutrašnji protivnik zaostaje osam bodova za "Svecima" koji drže prvo mesto na tabeli.

Osim forme i igračkog kadra, Marseju ne ide u prilog ni činjenica da su poslednji put pobeli Parižane 2011. godine. Iako je Marsej dobar na Velodromu ove sezone, nema sumnje da PSŽ dolazi po sva tri boda.

Foto: AP/Tanjug

NEDELJA 19.30: OLIMPIJAKOS - PAOK

Crveno beli iz Atine nalaze se u očajnoj formi od starta sezone, dok gosti iz Soluna stižu u grčku prestonicu puni samopouzdanja posle serije dobrih rezultata. Srpski reprezentativac u dresu PAOK-a Aleksandar Prijović postigao je dva gola u prethodnom kolu i sigurno se nada nastavku serije. S druge strane, Olimpijakos koji je trenutno peti na tabeli, moraće na Karaiskakisu mnogo bolje ako želi da osvoji bodove i priključi se vodećima. Osim na terenu, nema sumnje da će biti zanimljivo i na tribinama.

Printskrin: Youtube/Redaroume

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevan2.0

    22. oktobar 2017 | 11:56

    Sta se zalite mi na areni mozemo da gledamo hokej i doigravanje rumunskog kupa u zenskom rukometu

  • BEBA

    22. oktobar 2017 | 10:40

    Arena sport kao i uvek mnogo mnogo tanko !!! Hvala !!

  • milan

    22. oktobar 2017 | 10:48

    ja imam arenu i koliko vidim,nema od bje vajde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA