≫ 

GROBARI SLAVE OŽEGOVIĆA: Partizan u 86. minutu iščupao pobedu u Zemunu! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana nisu se najbolje proveli na gostovanju Zemunu posle 10 godina, ali su iščupali ceo plen

  • 93

Crno-beli su pobedili Zemun na gostovanju sa 3:1, iako su do 86. minuta strepeli za ishod!

Konačno je došlo vreme za susret Zemuna i crno-belih, kako bi se kompletiralo kolo, uz susret Crvene zvezde i Spartaka od 18 časova.

Sve se desilo posle drame, pošto su crno-beli sami sebi dali gol u odloženom meču 9. kola Superlige,  Milan Mitrović je doneo vođstvo Partizanu u 25. minutu, ali ga je i oduzeo pred odlazak na pauzu.

Taj momenat je sve promenio u samopouzdanju, Zemunci su dobili krila da napadnu šampiona, što su i učinili.

Sa druge strane, Miroslav Đukić dugo nije imao adute, zamenio je bledog Sumu i Pantića Ilićem i Ožegovićem, a plod toga dočekao je u kritičnim momentima.

Štaviše, i Grobari su se okrenuli protiv njega, pa se začulo skandiranje nekadašnjem treneru Marku Nikoliću, pa Đukić posle ovog meča mnogo duguje junaku Ožegoviću, koji je posle gola skinuo dres i dobio žuti karton, zbog čega neće previše mariti. Za kraj, Ožegović je iznudio i penal za efikasniji trijumf, tačku na meč stavio je Jevtović sa "kreča".

TOK MEČA

Već na startu je Zemun pokazao zube, nije ustuknuo pred imenom rivala i pokazao je želju za nadigravanje, pa je 10 minuta bilo potrebno gostima da uspostave dominaciju na sredini terena.

Nedostajao im je samo završni pas, Đalović i Božović su pravili dobru odstupnicu, pun samopouzdanja bio je i golman Šaranov.

Tek u 18. minutu je ozbiljnije zapretio Tavamba pošto je driblinzima izbacio čuvara, ali je poslao loptu na tribine sa 10-ak metara, što je ispravio štoper Marko Mitrović  u 25. minutu.

Na dugu loptu iz prekida je maestralno reagovao u skoku matiravši Šaranova, ali ni ne sanjajući da će kasnije isto učiniti na drugoj strani.

Za 2:0 propuštena je prilika kada je Tošić komplikovao i odlagao šut, kazna je stigla pred odlazak na odmor.

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Na nisku loptu na peterac loše je reagovao Mitović, postigavši autogol. Očajavao je, pa su igrači pokušavali da ga ohrabre pred odlazak na odmor, ali je nervoza bila očigledna u nastavku.

Nisu briljirali Suma i Pantić, pa su Saša Ilić i sve bolji Ožegović preuzeli konce igre.

Nervoza je kulminirala kada se sa tribina začulo "Nikolić Marko", Tošićev udarac je izblokiran, polušanse nisu donosile ništa crno-belima po lošem terenu, čak su i Zemunci umeli da ozbiljno priprete preko Mladenovića.

Ipak, rasplet je viđen u 86. minutu kada je jednu loptu na petercu dočekao Ožegović za veliko olakšanje Grobara.

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Skinuo je dres i proslavio u stavu Kristijana Ronalda, zbog čega je opomenut žutim kartonom, a zatim je iznudio i faul za 3:1 - na listi strelaca sa bele tačke našao se i Jevtović.

Malo je nedostajalo da Šaranov odbranom kruniše dobru partiju, ali mu je lopta ipak prošla preko ruke do mreže, na zadovoljstvo Đukića koji se suočio sa novom dozom pritiska očekivanja navijača.

Posle ovog meča, Partizan ima 33 boda, Zvezda 34 uz meč manje. Lider u 18 časova čeka ekipu Spartaka, koji je petoplasiran sa 26 bodova.

Zemun - Partizan 1:3

(Mitrović 45ag - Mitrović 25, Ožegović 86, Jevtović 90)

Zemun: Šaranov, Božović, Cvetković, Bubanja, Pajović (od 46. Kiso), Đalović, Vučić, Mladenović (od 81. Vuković), Dimić, Lečić, Lasickas

Partizan: Jovičić, Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, N. G. Miletić, Jevtović, Pantić (od 57. Ožegović), Tošić, Janković, Suma (od 57. Ilić), Tavamba

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KaraDjordje

    25. oktobar 2017 | 15:20

    15 min. nema jos penala za Penaltizan, ovaj sudija je poprilicno neiskusan, imace problema u daljnem toku utakmice, igrce se 100+ minuta.

  • Ultra

    25. oktobar 2017 | 17:33

    Ovaj drugi gol Partizana je nešto najsramotnije što sam ikad video na našim terenima. A moglo je svašta da se vidi! Pratite samo reakciju igrača Zemuna sa brojem 2. Ponavljam, nikad ovako nešto očigledno nisam video na našim terenima. SRAMOTA!!!

  • Anonim

    25. oktobar 2017 | 17:00

    Jao majko kakva namestaljka hahahaja ajmo sad naslov partizan upalio motore!eeeee grobari srpskog sporta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA