Nova uprava, novo pojačanje: Voša obećala, Voša ispunila obećanje - "biser" udario paraf! (VIDEO)

Štoper Vojvodine Ranko Veselinović (18) danas je potpisao četvorogodišnji profesionalni ugovor sa svojim klubom.

  • 0

Fudbalski klub Vojvodina pokušava da se reorganizuje, stane na noge, održi se u vrhu srpskog fudbala, finansijski se stabilizuje...

>>> Vojvodina konačno dobila upravu u kojoj je i Bajatović: Bićemo rame uz rame sa Zvezdom i Partizanom, situacija nije bezizlazna!

Nedavno ustrojena nova Uprava "lala" preuzela je klub sa ciljem da oporavi posrnulog velikana, a prvi korak i najvažniji koji je i obećan, je afirmacija igrača iz omladinske škole.

Rečeno - učinjeno!

Vojvodina je u petak predstavila Ranka Veselinovića (18) koji je u prisustvu članova uprave potpisao svoj prvi profesionalni ugovor - na četiri godine.

Veselinovića nazivaju "biserom" i velikim talentom, standardni je član omladinske reprezentacije Srbije, i u klubu od njega očekuju da u bliskoj budućnosti bude jedan od oslonaca ekipe.

Prilikom promocije igrača novoizabrani predsednik FK Vojvodina Dušan Vlaović izrazio je zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora i istakao svoju zahvalnost porodici Veselinović na njenom vrlo korektnom odnosu prema klubu.

- Nepuna dva-tri dana nakon sednice Skupštine, na kojoj smo obećali da će nam prioritet biti naši mladi kadrovi, imamo priliku da potpišemo ugovor sa jednim od naših najtalentovanijih igrača Rankom Veselinovićem. Ugovor je potpisan shodno principima koje smo takođe najavili, što znači da je Ranko Veselinović 100 posto igrač Vojvodine. Očekujemo da u narednim danima potpišemo još neke ugovore sa našim mladim talentovanim momcima, koji će biti okosnica prvog tima u narednoj takmičarskoj sezoni – izjavio je Vlaović.

Član Upravnog odbora FK Vojvodina Ljubomir Apro istakao je da nova klupska uprava radi na stvaranju bolje budućnosti za “staru damu”, napomenuvši da će klub uskoro imenovati novog sportskog direktora, ali i da novo rukovodstvo daje punu podršku šefu stručnog štaba Vladimiru Buaču.

- Kao najstariji građanski klub u Super ligi Srbije, Vojvodina zaslužuje posebnu pažnju društvene zajednice. U ovom trenutku, kada se Vojvodina nalazi u nezavidnoj situaciji, čelni ljudi Grada Novog Sada i JP “Srbijagas” su to prepoznali i stali ispred kluba. To dodatno obavezuje sve nas u novoj upravi, kao i sve ljude u klubu, da se maksimalno angažuju kako bi se evidentni problemi što pre prevazišli. O finansijskoj situaciji sada ne bih govorio, jer to ćemo učiniti čim nezavisna revizorska kuća završi svoj izveštaj, koji očekujemo u narednih mesec dana – rekao je Apro.

Posebno ponosan zbog potpisivanja ugovora sa Rankom Veselinovićem bio je direktor omladinske škole “Ilija Pantelić” Dušan Grujić.

- Ovo je veliki dan za FK Vojvodina i našu omladinsku školu, kao i sve ljude koji su učestvovali u razvoju jednog dečaka u profesionalnog fudbalera. Ranko Veselinović je posebna priča, a pritom je odličan učenik u gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj” i standardni reprezentativac naših mlađih selekcija već godinama unazad. Ako treba da se pravi model jednog dečaka i njegovog razvojnog puta, onda je to model Ranka Veselinovića – izjavio je Grujić.

Naravno, srećan zbog potpisivanja svog prvog profesionalnog ugovora u karijeri bio je i sam Ranko Veselinović.

- Ovo je velika čast i zahvaljujem se upravi kluba i stručnom štabu na ukazanom poverenju. Predstoji mi novo dokazivanje i veliki rad, jer sa ovim ugovorom još ništa nije postignuto. Moja karijera tek počinje, ali trenutno mi je u mislima samo sledeća utakmica protiv Rada, na kojoj ću dati svoj maksimum da nastavim sa dobrim partijama i tako opravdam očekivanja uprave i stručnog štaba. Takođe, želeo bih da se zahvalim svojoj porodici na neizmernoj podršci, jer su bili uz mene u svim teškim trenucima – rekao je Veselinović.

Ove sezone, on je već odigrao sedam zvaničnih utakmica za prvi tim Vojvodine, za koji će i ubuduće nastupati u dresu sa brojem 33.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA