≫ 

Bajern rutinski preuzeo vrh tabele, Dortmund posrće, Keln zakucan za dno Bundeslige

Efikasno je bilo u nemačkom prvenstvu

  • 0

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda nalaze se u blagoj rezultatskoj krizi. U poslednja tri kola Bundes lige nisu osetili čar pobede, a današnji poraz od Hanovera u gostima otvorio je priliku minhenskom Bajernu da preuzme lidersku poziciju na tabeli.

Morali su "milioneri" da pruže mnogo bolju partiju, ali se kao ključni detalj utakmice izdvojio crveni karton Zagadua u 59. minutu posle čega Dortmund nije uspeo da se vrati u igru.

Poveo je Hanover u 20. minuta sa bele tačke posle loše reakcije golmana Burkisa, a siguran izvođač je bio Žonatas. Uspeo je Dortmund sedam minuta kasnije da izjednači, da bi do kraja poluvremena Hanover vratio vođstvo na svoju stranu pogotkom Bebua u 40. minutu.

Dobro je Borusija otvorila drugih 45 minuta i preko Jarmolenka još jednom stigla do izjednačenja. Kada se očekivala inicijativa gostiju, Hanover je iskoristio nesmotrenost Zagadua koji je kao poslednji igrač startovao sa leđa i zasluženo dobio crveno karton.

Da šteta bude veća, Klaus je sjajno izveo slobodan udarac i povisio na 3:2. Bebu je u finišu meča drugi pot zatresao mrežu protivnika za konačan rezultat.

Keln nastavlja da tone. "Jarčevi" su u Leverkuzenu poraženi rezultatom 2:1, iako su prvi postigli pogodak. Girasi se dobro zagradio u protivničkom šesnaestercu i postigao gol u 23. minutu.

Uspeli su fudbaleri Kelna da sačuvaju prednost do kraja poluvremena, ali to je bilo sve od njih. U nastavku utakmice Bajer je preuzeo kontrolu i golovima Bejlija i Bendera u potpunosti preokrenuo rezultat i ostavio Keln prikovanog za dno tabele. Miloš Jojić je za Keln ušao u igru u 77. minutu.

Herta je u Berlinu dočekala Hamburg i slavila rezulatom 2:1 protiv ekipe Filipa Kostića. Srpski reprezentativac je proveo svih 90 minuta na terenu, ali je uspeo samo da zaradi žuti karton.

Domaći su stigli do prednosti golom Štarka u 17. minutu, da bi na početku drugog poluvremena udvostručili prednost. Uspeo je Arp u 73. samo da ublaži poraz.

Vodio je Hofenhajm 1:0 na poluvremnu, ali su igrači Mehengladbaha u drugi deo igre izašli odlučni da se iskupe za prošlonedeljni ubedljiv poraz od Leverkuzena.

U razmaku od 20 minuta, gosti su postigli tri gola i odneli ceo plen.

Šalke i Volfsburg su remizirali u Gelzerkirhenu rezultatom 1:1. Bentaleb je u 43. minutu doneo prednost Šalke, da bi Origi u nadoknadi vremena iščupao bod za goste.

Bajern je iskoristio kiks Borusije i pobedom protiv Lajpciga izbio na prvo mesto Bundeslige. Preporođeni Bavarci su bili favoriti, a kada je u 13. minutu fudbaler Lajpciga Vili Orban zaradio direktan crveni karton bilo je jasno da gosti nemaju šta da traže na Alijanc Areni.

Svega šest minuta je bilo potrebno Bajernu da materijalizuje prednost igrača više, kada je Džejms Rodrigez je naleteo na ubačenu loptu Robena i poslao je iza leđa golmana Lajpciga. Dodali su gas igrači Bajerna i u 38. minutu zahvaljujući rutinskoj realizaciji Roberta Levandovskog upisali novu pobedu. Bajern se tako "osamio" na vrhu sa tri boda više od Borusije Dortmund.

Petak

Majnc - Ajntraht 1:1

(Serdar 71 - Bel 37 autogol)

Subota

Bajer Leverkuzen - Keln 2:1

(Bejli 54, Bender 74 - Girasi 23)

Hanover - Borusija Dortmund 4:2

(Žonatas 19p, Bebu 40, 86, Klaus 60 - Zagadu 27, Jarmolenko 52)

Herta - Hamburg 2:1

(Štark 17, Rekik 50 - Arp 73)

Hofenhajm - Borusija Mehengladbah 1:3

(Demirbaj 25 - Azar 61, Ginter 79, Vestergard 82)

Šalke - Volfsburg 1:1

(Bentaleb 42p - Origi 90+3)

Bajern - Lajpcig 2:0

(Rodrigez 19, Levandovski 38)

Nedelja

Verder - Augzburg 15.30

Štutgart - Frajburg 18.00

TABELA: Bajern 23, Borusija D. 20, Lajpcig 19, Hanover 18, Šalke 17, Borusija M. 17, Hofenhajm 16, Bajer 15, Ajntraht 15, Herta 13, Augzburg (-1) 12, Majnc 11, Volfsburg 10, Štutgart (-1) 10, Frajburg (-1) 8, Hamburger 7, Verder (-1) 5, Keln 2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA