≫ 

Partizan izvukao pobedu u 97. minutu: Zoran Tošić promašio penal, pa pogodio iz slobodnjaka! (VIDEO)

Tošić od tragičara postao heroj

Fudbaleri Partizana pobedili Borac iz Čačka na gostovanju sa 2:1! Junak je bio Zoran Tošić, koji je postigao gol za pobedu u 97. minutu iz slobodnog udarca, a prethodno je malo falilo da bude tragičar, jer je u 88. minutu promašio penal.

Malo je falilo da vidimo novi kiks crno-belih, pošto je Borac imao bod u džepu do poslednjeg trenutka. Čak su se izvukli i posle penala za crno-bele u finišu, ali je posle odlično izvedenog slobodnog udarca Tošić uspeo da se iskupi za promašaj sa bele tačke, pa Partizan nastavlja poteru za Crvenom zvezdom.

BORAC - PARTIZAN 1:2

(Mateus 71 - Tavamba 60, Tošić 97)

BORAC: Bajić, Obradović, Dupovac, Otašević (Marković 12), Kostić, Čađenović, Zoćević, Jovanović, Filipović, Knežević, Mateus

PARTIZAN: Jovičić, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Ostojić, Nemanja G. Miletić, Jevtović (Everton 46), Pantić, Tošić, Suma (Tavamba 45), Janković, Ožegović (Radin 66)

Prvo poluvreme nije donelo mnogo uzbuđenja i mreže su mirovale, a jedan od najzanimljivijih momenata u prvih 45 minuta viđen je već na startu utakmice.

Samo što je meč počeo i Partizan je imao prvu veliku šansu. Suma je u 33. sekundi mogao da pogodio mežu pošto je lopta posle jednog izblokiranog šuta sa ivice šesnaesterca stigla do njega pred golom, ali ga je defanzivac Borca izblokirao.

Do kraja poluvremena je i Ožegović imao dobru šansu posle jednog solo prodora, ali je njegov šut završio tik pored stative.

Borac je takođe pretio i pokazao je da nema nameru tek tako da se preda, a to smo najbolje videli na startu drugog poluvremena kada su počeli da igraju mnogo bolje.

Iako je Đukić izvršio dvostruku izmenu na poluvremenu, izbacio Sumu i Jevtovića, a ubacio Tavambu i Evertona i zaigrao sa dva napadača, Čačani su bili opasniji na startu drugog dela igre.

I bili su znatno bliže golu, a najbliži u tome bio je bivši igrač Partizana Filip Knežević, koji je u 50. minutu pogodio prečku posle dobre akcije i prodora sa desne strane. Šutirao je neometan sa 7 metara posle povratne lopte, ali je pogodio okvir gola.

Zapretili su igrači Borca i u narednim minutima, igrali su ofanzivnije, ali nisu uspevali da probiju odbranu Partizana i po nepisanom fudbalskom pravilu usledila je kazna.

Tavamba je posle odlične asistencije Tošića izašao sam pred gol Borca, prebacio loptu preko Bajića i zatim je ubacio u mrežu za vođstvo Partizana.

Ipak, Borac nije pokolebalo vođstvo crno-belih. Mateus Lima je u 71. minutu posle dobre akcije Lazara Jovanovića postigao gol za izjednačenje!

Partizan je nakon toga krenuo u napade svim silama, ali su Tavamba i Janković promašili dobre šanse u 79. i 85. minutu, da bi u 88. minutu Zoran Tošić promašio i penal!

Golman Borca ga je pročitao sa bele tačke i odbranio je njegov šut.

Ipak, Tošić se iskupio nekoliko minuta kasnije, kada je u 97. minutu postigao gol za pobedu golom iz slobodnog udarca.

Superliga 15. kolo:

Bačka - Javor 2:1

Zemun - Crvena zvezda 0:1

Borac - Partizan 1:2

Čukarički - Voždovac 2:1

Mladost - Mačva 2:0

Radnički - Napredak 1:3

Radnik - Spartak 5:1

Tabela: Crvena zvezda 40, Partizan 36, Vojvodina 30, Voždovac 28, Spartak 26, Čukarički 25... Bačka 13, Javor 11, Rad 8, Borac 7.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    29. oktobar 2017 | 19:39

    Dok sufijama neko ne bude poceo da lomi kosti...,nema spasa.momci se bore,ginu...a onda indijanac sve upropasti.i zbog cega igrati ovu ligu.

  • zvezdas

    29. oktobar 2017 | 19:35

    Nepostojeci penal , nepostojeci faul , nepostojeca nadoknada -97 minut - pa neigra se odavno Zlatni gol

  • ☆☆☆

    29. oktobar 2017 | 19:34

    Još u bivšoj Jugoslaviji nije uzalud postojao izraz "igra se dok partizan ne da gol". Ovo je za policiju slučaj,ovo je teška lopovština i bezobrazluk!!!! SRAM VAS BILO lopovčine!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA