Ramos otvorio dušu o Kataloniji i Pikeu: Više me brine što naša himna nema reči (VIDEO)

Realov kapiten ne želi da se na nacionalni šampionat odrazi aktuelna politička situacija

  • 0
Foto: Guliver/David Ramos/Getty Images

Kapiten madridskog Reala Serhio Ramos govorio je o aktuelnoj situaciji u klubu, katalonskom problemu i odnosu sa fudbalerom Barselone Đerarom Pikeom.

>>> Ramos i Pike, istorijat najsmešnijeg fudbalskog rata: Krenulo je od prozivke na konferenciji koju Barsin fudbaler nije oprostio kapitenu Reala (FOTO) (VIDEO)

Ramos ne želi da se na nacionalni šampionat odrazi aktuelna politička situacija.

- Teško je zamisliti prvenstvo bez Barselone, volio bih da ostanu i da se ništa ne promeni - rekao Ramos u radijskoj emisiji "El Transisto".

- Pogađa me ovakva situacija jer mislim da smo zajedno jači, boli me slika Španije koja je poslata u svet. Više me brine što naša državna himna nema reči nego trenutna situacija u Kataloniji. Osećam zdravu zavist kada vidim druge igrače kako pevaju svoju himnu - dodao je on.

Kako kaže, iako se Pike kao Katalonac javno zalagao za nezavisnost, njih dvojica su u dobrim odnosima.

- Takve reči štete reprezentaciji. Kao kapiten uvek govorim da moramo biti svesni svakog poteza koji napravimo. Bez obzira na to šta drugi misle, Pike se uvek ponašao uzorno. Naš odnos? Ako ga uporedim sa odnosom koji smo imali ranije, onda mogu reći da se sada slažemo jako dobro. Ranije gotovo nije bilo nikakvog odnosa. Poštovali smo se jer smo igrali zajedno, i jer smo znali da smo zajedno jedan od najboljih odbrambenih parova sveta. Ali kako sazrevaš, ostavljaš po strani stvari kojima si ranije davao važnost. To je popravilo naš odnos.

Real je prošlog vikenda neočekivano poražen od Đirone, zbog čega zaostaje osam bodova za Barsom.

- Poraz nije prijatan. Real je klub u kom se uvek traži pobeda, nije da mi ne znamo kako je to izgubiti, ali osećaj je uvek gorak. Atmosfera? Katalonske zastave na ulicama Đirone mi ništa nisu značile, isto je kao kad odem u Sevilju i tamo na ulicama vidim zastave Andaluzije. U Đironi sam se osećao Španac kao i svugde - zaključio je Ramos.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA