Pobedio je Junajted u derbiju, ali bi zbog Brazilca mogao da ostane bez posla

Menadžer Čelsija odlukom o izostavljanju Luiza uzdrmao Stamford Bridž

  • 0

Fudbaleri Čelsija pobedili su u derbiju 11. kola Premijer lige Mančester junajted golom Alvara Morate u 55. minutu. Međutim, ostrvski mediji se dan nakon utakmice više bave budućnošću Antonija Kontea na klupi "plavaca".

Nešto lošiji rezultati na početku prvenstva bili su razlog spekulacija, ali ovog puta u pitanju je nezadovoljni igrač, David Luiz.

Brazilac je navodno pre par nedelja opsovao Kontea prilikom izmene, da bi kasnije kritikovao i njegove taktičke zamisli. Italijan je autoritativno sklonio Luiza iz ekipe koji je meč sa Junajtedom posmatrao sa tribina.

>>>Murinjo je prišao klupi Čelsija da čestita pobedu, ali rukovanja nije bilo: Pogledajte šta je ludi Konte uradio (VIDEO)

Sada bi taj potez mogao skupo da ga košta.

Prema mišljenju legende Junajteda i stručnog konsultanta Sky Sports-a Gerija Nevila, Konteova odluka imaće samo jednog pobednika.

- Svaki menadžer koji se okrenuo protiv igrača otišao je vrlo brzo. To je važna odluka, David Luiz ima veliki uticaj u svlačionici, veliki je karakter, zbog toga možete izgubiti posao. Ovo nije kraj, ovo je tek početak - smatra Nevil.

Podsećanja radi, Dijego Košta je uz optužbe na račun Kontea napustio ekipu, dok je i dalje misterija zašto se menadžer "plavaca" tako lako odrekao Nemanje Matića.

Foto: Tanjug/AP

Nevilov kolega, Grejem Sunes smatra da je Konte pokazao autoritet, ali i da je Luiz važan igrač koji bi mogao da povuče još neke fudbalere u "rat" protiv Italijana.

- Možete to da učinite ako ste u dobroj poziciji. Ono što je uradio je važna odluka. Jedini drui štoper na klupi je bio Ampadu koji ima 17 godina. To je strašno velika odluka i on je prošao s njom. Pobedili su i to je podsetnik svima u svlačionici ko je gazda - rekao je Sunes i dodao:

- Koliko saveznika ima Luiz u svlačionici? Možda tri ili četiri koji bi stali uz njega i to je ono što menadžera čini ranjivim. Ne samo da je problem sa jednim igračem, već sa pet ili šest, ta šestorica bi mogla da vrede 200 miliona - kaže Sunes.

S druge strane, još jedan legendarni fudbaler Džejmi Karager stao je u odbranu Kontea i njegove odluke.

- Drago mi je što je prošao s tim, oduševljen sam što je to učinio. Sada je otišlo predaleko, menadžer gubi posao jer je izgubio u svlačionici, jer igrači imaju moć. Zaboravite igrače, vi ste menadžer, vi birate tim - jasan je Karager.

Antonio Konte nema nikakvu dilemu, Luiz mora da pokaže da zaslužuje mesto u timu.

- David Luiz mora da radi sa ostalima kako bi zaslužio da igra, u suprotnom će ostati na klupi ili tribinama.

Osim odluke o izostavljanju Luiza, Konte je izazvao kontroverzu i na kraju utakmice kada je izbegao da se rukuje sa Murinjom.

- Rukovanje nije važno, važno je da se dobije utakmica - rekao je Konte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA