Mlada reprezentacija Srbije ima novog kapitena koji poručuje: To je kruna moje karijere!

Bivši fudbaler Crvene zvezde predvodiće Orliće u nastavku kvalifikacija

  • 4
FOTO/FSS

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se 2019. godine održava u Italiji. Naredni protivnik je selekcija Austrije koja će u petak od 18.30 na svom terenu dočekati Orliće.

Međutim, vremena za predah neće biti, jer ekipu već u utorak 14. novembra očekuje duel protiv Jermenije, takođe u gostima.

U tim utakmica, sa kapitenskom trakom oko ruke, Srbiju će predvoditi Vukašin Jovanović koji je prekomandom Andrije Živkovića u A tim dobio tu čast, ali i veliku obavezu.

- Prvo želim da naglasim da je atmosfera u ekipi odlična. Svi su dobro raspoloženi i željni fudbala, svesni značaja predstojećih mečeva, pogotovo ovog prvog u Beču. Nalazimo se na prvom mestu na tabeli odakle se lakše diše, a lepo je kada sami odlučujete o svojoj sudbini. Nemamo, dakle, imperativ pobede kao Austrija ili Rusija - ističe Jovanović.

Foto: Milena Đorđević

>>>Zvezdin biser je debitant na spisku mlade reprezentacije!

Srbija želi da nastavi pobedničku seriju. U prva tri kola "pali" su Gibraltar, Makedonija i Rusija, a naša selekcija želi nove pobede i pogled sa vrha tabele. Novi kapiten mlade reprezentacije veruje da ekipa poseduje kvalitet da iz dve naredne utakmice izađe sa maksimalnim učinkom.

- Budimo realni, bio bih zadovoljan i sa četiri boda, ali ova ekipa definitivno ima kvalitet da ostvari obe pobede. Možda budemo zadovoljni i sa jednim bodom, ko zna, sve zavisi od prvog meča. Ukoliko pobedimo u Beču, jednom nogom smo u Italiji. Lično ne poznajem mnogo austrijskih igrača, ali stručni štab nas je odlično upoznao sa rivalom i bićemo spremni za sve izazove.

Foto: Milena Đorđević

Član generacije koja se na Novom Zelandu okitila titulom svetskog prvaka ističe koliko mu znači kapitenska traka. Odsustvo fudbalera koji su bili nosioci igre ne sme da utiče na ekipu, toga je svestan i defanzivac Bordoa.

- Mogu slobodno da kažem da , bez obzira na visok nivo u francuskoj ligi, kapitenska traka je kruna moje dosadašnje karijere. Velika je čast i obaveza predvoditi ove momke i iskreno, jedva čekam utakmicu. U svakom slučaju, uz osvajanje Svetskog prvenstva, ovo je najveći uspeh za mene. A što se tiče odsustva Grujića, Živkovića i Radonjića, potrudićemo se da se to ne oseti. Imamo i novih momaka u ekipi, ali mi stariji smo tu da im maksimalno pomognemo kako bi se brzo i lako uklopili. Zajedno idemo u nove pobede - rekao je Vukašin Jovanović.

Selektor Goran Đorović za duele u Beču i Jerevanu računa na sledeće igrače:

Golmani: Boris Radunović (Salernitana), Đorđe Nikolić (Bazel), Miloš Ostojić (Spartak ŽK),

Igrači: Nemanja Ćalasan (Spartak ŽK), Vukašin Jovanović (Bordo), Nikola Milenković (Fiorentina), Miladin Stevanović (Kajzerispor), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Nemanja Vučić (Zemun), Erhan Mašović (Klub Briž), Milan Gajić (Bordo), Luka Ilić (Crvena zvezda), Petar Mićin (Čukarički), Saša Lukić (Levante), Danilo Pantić (Partizan), Đorđe Denić (Rad), Aleksandar Mesarović (Vojvodina), Miloš Pantović (Bajern), Luka Adžić (Crvena zvezda), Aleksandar Lutovac (Rad), Luka Jović (Ajntraht, Franfurt), Marko Mrkić (Radnički, Niš) i Igor Zlatanović (Radnik)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milutin

    9. novembar 2017 | 23:05

    A Djordje Ivanovic, prvi strelac lige, gde je?

  • Ivanović stariji

    10. novembar 2017 | 22:33

    Nema pravo za mladu. Otisao je za A reprezentaciju ;)

  • Ivanovic Stariji

    10. novembar 2017 | 22:32

    Nema pravo za mladu. Otisao je za A reprezentaciju ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA