Dva puta igrao u Partizanu, bljesnuo pa nestao, a sada će debitovati za Srbiju! (VIDEO)

Četvorica superligaških momaka čekaju na šansu

  • 9

Iznenadila je srpsku javnost vest o novim pozivima u fudbalsku reprezentaciju, a jedno novo ime je Nikola Aksentijević, igrač niškog Radničkog.

Mladen Krstajić je pozvao momka sa kojim je već sarađivao u Partizanu, kada je bio sportski direktor kluba iz Humske.

U julu 2011. godine, Aksentijević je posle nekoliko godina u omladinskom pogonu potpisao četvorogodišnji ugovor, a ponikao je u Radničkom iz rodnog Kragujevca.

Iako je isprva igrao na poziciji zadnjeg veznog, posle se ustalio na poziciji desnog beka. Krstajić ga je hvalio još tada, a sada mu je pružena prilika u nacionalnom timu.

- Zahvaljujem se upravi Partizana i treneru Stanojeviću što mi je pružio šansu. Moj san, kao i svakog klinca iz omladinske škole Partizana je da zaigra u prvom timu, a to se postiže samo maksimalnim radom i zalaganjem. Daću sve od sebe da opravdam poverenje koje mi je pruženo – rekao je na promociji mladi Aksentijević, koji je imao turbulentnu karijeru.

Nije se snašao u Viteseu od 2012. do 2014. pa se vratio u Partzian i odigrao samo četiri meča, posle čega je otišao u OFK Beograd.

Zatim je u Muskronu odigrao 19 mečeva i dao jedan spektakularan gol, usledila je selidba u Vojvodinu, pa u niški Radnički. U reprezentaciji je igrao u uzrastima do 17, 19 i 21 godine, sada je potpuno neočekivano dobio poziv u reprezentaciju.

Pored njega, pozvan je fudbaler Voždovca Aleksandar Filipović, koji je igrao prethodno za Jagodinu. Osvojio je Evropsko prvenstvo do 19 godina 2013. godine, a za Jagodinu je igrao od 2011. godine.

Defanzivac je i na 78 mečeva za Jagodinu dao je dva gola, u reprezentaciji je igrao u svim kategorijama od 17 do 23 godine. Na istoj poziciji igra Miloš Simonović iz kruševačkog Napretka, Zaječarac koji je prevalio put od Balkan Mirijeva, Radničkog iz Obrenovca, Inđije i Radnika iz Surdulice do reprezentacije.

Đorđe Ivanović brani čast subotičkog Spartaka, a u ovoj sezoni je postigao osam golova i preporučio se za poziv. Momak iz Vukovara će 20. novembra proslaviti 22. rođendan, karijeru je i počeo 2013. u Spartaku, imao je pozajmice u Bačkoj, Paliću i Senti.

Zahvaljujući njemu, Spartak je 4. u ligi trenutno, a razlog dobrih partija je pomeranje sa krila na mesto iza napadača.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Subotica

    11. novembar 2017 | 15:58

    Menadzeri sastavljaju reprezentaciju .

  • Srki

    11. novembar 2017 | 18:13

    Ajde dosta pljuvanja... Prvo Krstajic je samo V.D.dok se ne pronadje no i selektor. Drugo ovo nije svetsko prvenstvo 2018 pa da sad se bojimo i pricamo o tome ko igra u prvoj...drugoj postavi. Ovo je samo da se provere na vreme i neki mladji igraci koji bi eventualno mogli da budu nekada neka od opcija za novog trenera!!!

  • Sava Savanovic prvi Srpski vampir

    11. novembar 2017 | 17:44

    A kojim je to kvalitetom zasluzio da igra za reprezentaciju? Krstajic ga dobro piznaje, to mu je najveci kvalitet hahaha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA