≫ 

Šta je legendarni kustos Marakane rekao Ratku Mladiću, kada je u Zvezdinom muzeju priznao da navija za Partizan?

Milena Pavlović opisala kako je izgledao susret sa tadašnjim generalom Vojske Republike Srpske

  • 19

Ratko Mladić je vest dana u Srbiji, ali i u regionu i svetu! General Vojske Republike Srpske je i jedna od legendarnih figura srpske navijačke scene, jedna od ikona Delija i Grobara. I jedni i drugi su ga godinama podržavali, skandirali njegovo ime, pisali mu parole i smišljali pesme.

>>> 5 ključnih poruka koje je Mladić poslao iz haške sudnice (FOTO)

Mladić je u Hagu osuđen na doživotnu robiju, a sada mnogi očekuju da vide kakva će biti reakcija navijača, iako već postoje apeli da se on ne pominje, konkretno od strane članova uprave Partizana za utakmicu sa Jang Bojsom.

Iako ga Delije obožavaju i pred izricanje presude smislili su pesmu u njegovu čast, gde ga zovu srpskim herojem, pitanje je koliko njih je upoznato sa tim da je Mladić navijač Partizana.

Legendarni Zvezdin kustos Milena Pavlović, koja je 40 godina radila u Zvezdi, gde je bila kustos muzeja, otkrila je kako je izgledao jedan njen susret sa Mladićem, koji je došao sa sinom u trofejnu salu na Marakani, gde je sa njim imala interesantan razgovor.

- Pre nekoliko godina u muzej je došao Ratko Mladić, sa sinom. U jednom trenutku mi je rekao: ''Divan je ovaj muzej ali, znate, ja sam navijač protivničkog tabora." Nasmejala sam se i rekla: "Gospodine generale, jasno mi je da ste indoktrinirani, još dok ste bili mladi - aludirala je Milena na povezanost vojske i Partizana u to vreme.

- Osmehnuo se i rekao: "Dobro, ali moj sin navija za Zvezdu.'' - odgovorio je Mladić.

- E, to je srećna okolnost. Na mladima svet ostaje - i na to je imala spreman odgovor Milena Pavlović.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuuuk

    22. novembar 2017 | 17:15

    Ratko Mladic je heroj i za delije i za grobare....ON JE HEROJ SRPSKOG NARODA !

  • Lale

    22. novembar 2017 | 17:32

    Nije njega osudio bedni hag već srpske vlasti kad su ga predali onim aždajama u čeljusti. Žalosno tužno jadno bedno.. Generale narod je uz tebe.

  • Dragan

    22. novembar 2017 | 16:52

    Svi smo mi Srbi,samo su nam boje razlicite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA