≫ 

Najluđi rurski derbi: Borusija dala četiri gola u prvom poluvremenu, pa primila četiri u drugom - na kraju i tuča! (VIDEO)

Nestvarnih prvih i drugih 45 minuta odigrali su fudbaleri Borusija Dortmund i Šalkea u velikom derbiju Rura

  • 5

Bam!

Od 4:0 do 4:4 u jednom od najneverovatnijih derbija koji su poslednjih godina, pa i duže sigurno, odigrali rurski rivali Borusija Dortmund i Šalje, a i koje smo gledali u Evropi.

Potpuno neverovatno zvuči scenario koji se desio pred 80.000 navijača na "Siganl Iduni": ekipa Petera Boša je u 25. minutu imala ogromnih 4:0, a onda, u drugom poluvremenu, doživela totalni slom pretočen u horor scenario - primila je četiri gola!

"Kraljevsko plavi" su odigrali u nastavku kao u transu, za razliku od igrača Borusije koje je parola "lako ćemo" na kraju ubila u pojam i bacila u očaj.

Burgštaler je u 61. minutu prvi savladao Vajdenfelera, četiri minuta kasnije Harit je smanjio na 4:2, ali i tada je malo ko na stadionu verovao u pravo malo čudo u režiji gostiju.

Foto: Tanjug/Ap

U međuvremenu, Obamejang je "pocrveneo" i ostavio saigrače u nemilosti razgoropađenom rivalu, a ovaj je to sutovo znao da iskoristi.

Dobrano već poljuljane igrče domaćeg tima uzdrmao je Kaliđuri u 86, za 4:3 i najavu dramatičnog finiša meća koji se pretvorio u igru mačke i miša u tim momentima. Na ruku gostima išla je i odluka sudije da produži meč sedam minuta, i baš u dodatnom vremenu dogodilo se izjednačenje.

Foto: Tanjug/AP

Konopljanka je ubacio loptu pred gol Vajdenfelera, a iskusni Naldo je sjajno pokupio golavom i "zakucao" u mrežu, za slavlje gostiju kakvo se ne pamti.

Na kraju, došlo je i do fizičkog sukoba igrača odmah posle poslednjeg zvižduka, kao rezultat velike nervoze igrača Borusije koji su svojim pristalicama priredili vrlo neprijatno iznenađenje.

A, sve je počelo bajkovito po "žute"...

Fudbaleri Borusije su već u 25. minutu vodili sa 4:0 protiv Šalkea, kao da iza njih nije bila teška rezultatska kriza!

Sve je počeo Obamejang u 12. minutu, nadovezao se Stambuli autogolom, da bi Gece već u 20. minutu povisio sa 3:0!

To je učinio lagano na pas Obamejanga sa desne strane, da bi u 25. minutu Gereiro uhvatio odličan volej sa levog krila, posle odbitka iz centra šesnaesterca.

Proključao je Signal Iduna Park, navijači nisu bili sigurni da li je ovo stvarnost, pošto su bez pobede na poslednjih pet mečeva, od toga su samo protiv APOEL-a iščupali remi u Ligi šampiona!

Sa druge strane, potpuno drugačija situacija je u Šalkeu bila, tim je u poslednjih sedam mečeva imao pet pobeda i dva remija, ali se potvrdilo da u derbiju nema favorita.

Ipak, nastavak je doneo neverovatan obrt i jedan od najvećih povrataka koji smo imali prilike da vidimo poslednjih godina.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    25. novembar 2017 | 17:35

    A na kraju 4 4

  • čarls bronson

    25. novembar 2017 | 18:20

    Šalke 04 , ima istu boju dresova kao OFK Beograd '70 , kada je dobio nagradu za najlepše dresove '70 .

  • Velja

    25. novembar 2017 | 18:24

    Sad je i Zvezda može dobiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA