Rusi objavili zvanični poster Mundijala: Ovo je retro dokaz koliko poštuju svoju tradiciju! (VIDEO)

Sjajan izbor napravili su Rusi

  • 6

Samo tri dana pred žreb za Mundijal, FIFA je objavila zvanični poster za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Još od 1930, svaki Mundijal ima posebno dizajnirani poster koji ga prati, a sada je retro estetika doprinela da se ovekoveči legendarni golman Lav Jašin.

Jedan od najboljih golmana svih vremena bio je idealna figura za pozadinu, poster je dizajnirao Igor Gurovič, impresioniran konstruktivizmom kasnih 1920-ih i ranih 1930-ih.

Svetlosni snopovi simbolizuju energiju Svetskog prvenstva, zeleni krug predstavlja fudbalske terene.

Jašin je igrao na četiri Svetska prvenstva, 1958, 1962, 1966. i 1970, jedini je golman u istoriji fudbala koji je osvojio Zlatnu loptu.

Urađen je u tradicionalnoj opremi dok hvata zemaljsku kuglu, koja je delimično lopta, delimično teritorija Rusije gledana iz svemira.

- Jašin je potpuno promenio sve što podrazumeva ulogu golmana. Zahvaljujući njemu, uloga golmana je postala beskrajno značajna za tim. On je komandovao igračima, često je pomagao defanzivnoj liniji, nestvarno je hvatao loptu i kontrolisao je rukama. Imao je sjajan karakter na terenu - podsetio se Vladimir Ponomarjov, Jašinov saigrač sa Mundijala 1966.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    28. novembar 2017 | 15:50

    Odličan

  • Nody

    28. novembar 2017 | 19:01

    Zeleni krug simbolizuje nadiruci islamizam...stadio je pravougaonik a ne krug...E ovako bi svaki nacionalista napisao komentar...Plakat je skoro pa savrsen a narocito jer vraca u žižu interesovanje za velikim covjekom i el grande golmanom...slava mu i hvala

  • Matija Tadić

    28. novembar 2017 | 17:31

    Kako je dobar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA