≫ 

On je jedini čovek koji je igrao na tri svetska prvenstva sa tri različite reprezentacije, a srpska je legenda! (VIDEO)

Bivši fudbaler Crvene zvezde promenio tri selekcije i zabeležio 103 nastupa

  • 16
Foto: AP/Tanjug

Jedan od najboljih srpskih fudbalera ostavio je dubok trag u evropskom fudbalu igrajući za Crvenu zvezdu, Lacio i Inter. Naravno, radi se o Dejanu Stankoviću.

Od ulaska u seniorski tim crveno belih do završetka karijere u Interu, teško je pobrojati sve uspehe koje je Stanković ostvario.

>>> Preokreti, 10 golova i pobeda u gostima: Naša fudbalska reprezentacija je na današnji dan odigrala istorijski meč (VIDEO)

Ipak, jedna zanimljivost se posebno ističe. Naime, u svojoj dvodecenijskoj karijeri, Stanković je nastupao za tri različite reprezentacije - na tri Svetska prvenstva.

Na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine Dejan Stanković je nosio dres Jugoslavije u kom je upisao ukupno 40 nastupa i postigao osam golova.

>>> Samo 2 Srbina u reprezentaciji SFRJ koju su sastavili Nemci!

Ipak, do dana današnjeg taj Mundijal je ostao upamćen po prečki koju je Predrag Mijatović pogodio u meču protiv Holandije koju navijači i dalje ne mogu da prežale.

Dres Jugoslavije, Stanković je zamenio onim na kome je stajalo SCG. Državna zajednica Srbije i Crne Gore je u svom kratkom postojanju uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo koje je 2006. održano u Nemačkoj, na kom je Stanković takođe našao svoje mesto. U dresu SCG odigrao je 21 meč i postigao četiri pogotka.

Foto: twitter/printscreen/inter.it

Raspadom državne zajednice, Srbija je dobila priliku da pod tim imenom nastupa na velikim takmičenjima.

Prvi kapiten samostalne Srbije bio je upravo Dejan Stanković. Plasmanom na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, Stanković je dobio priliku da predvodi Orlove, ali i da se nađe u trećem različitom dresu za 12 godina.

Na svoj reprezentativni konto je dodao još 42. utakmice i tri gola i postao igrač sa najviše nastupa, računajući sve tri selekcije.

Nema dileme, veliki fudbalski as je još jednom pomerio granice.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    28. novembar 2017 | 23:11

    I ja živim u petoj državi , a da nisam promenio ni stan , a kamoli sprat , zgradu , ulicu ili bilo šta drugo . Rođen sam 1962.godine u FNRJ , a od '63 živeo sam u SFRJ dok su posle devedesetih to bile SRJ , SCG i na kraju Srbija . Moj otac je živeo u državi više bez promene adrese , jer je rođen '33 u Kraljevini Jugoslaviji .

  • delija

    28. novembar 2017 | 22:32

    JEDAN je Dejo Stanković

  • Duh iz boce.

    29. novembar 2017 | 04:35

    Ja bi ga opet pozvao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA