Mihin Torino u subotu oblači zelene dresove samo zbog jedne humane stvari!

Italijanski klub želi da oda počast poginulim fudbalerima Čapekoensea

  • 0

Fudbaleri Torina u subotu protiv Atalante, umesto tradicionalnih braon dresova nosiće zelene, u čast godišnjice pogibije igrača Šapekoensea u avionskoj nesreći.

Brazilska ekspredicija je prošlog novembra posle pada aviona ostala bez 71 osobe na putu ka Medeljinu, a Torino je posebno osetljiv na tu temu jer je imao identičnu katastrofu 1949. godine kada je izgubio šampionsku generaciju.

Tada je avion sa 31 članom posade, među kojima je bilo 18 fudbalera tada trostrukog uzastopnog prvaka Italije, zbog guste magle udario u brdo blizu Torina i niko nije preživeo.

Torino, čiji je trener Siniša Mihajlović, na zanimljiv način opisao je situaciju na Tviteru postavljenjem slike aviona u oblacima iz kojeg izlaze fudbaleri Šapekoensea, uz špalir igrača Torina i Mančester Junajteda, koji su takođe nastradali u avionskoj nesreći u Minhenu 1958. godine posle utakmice sa Crvenom zvezdom.

Printskrin: Youtube

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA