≫ 

Liverpulova poezija od fudbala, Spartak je najstrašnije izmaltretiran na Enfildu! Englezi novi rekorderi Lige šampiona (FOTO)

"Redsi" razmontirali Moskovljane 7:0, Engleska prva zemlja sa pet klubova u eliminacionoj rundi Lige šampiona

  • 11

Kako je samo Liverpul razbio Spartak, kako je igrao, kakav fudbal je to bio, o tome će se pričati...

"Redsi" su odigrali u isto vreme i najbolji, i najlepši, i najefikasniji meč ove sezone (izjednačili ga, dobili i Maribor 7:0), za dušu navijača, ljubitelja fudbala, za pamćenje - ma poezija od igre: napadačka mašinerija Jirgena Klopa ponizila je Spartak iz Moskve, razmontirala ga na sastavne delove (7:0), u velikom stilu "overila" plasman u eliminacije Lige šampiona i poslala poruku i onim najvećim klubovima da ih na "Enfildu", ko god da dođe, čeka magija.

Het-trik je postigao Kutinjo, dva gola je dao Mane, po jedan Firmino i Salah!

Najtačnije rečeno, bila je ovo demonstracija sile Liverpula. Ekipa ruskog prvaka bila je vreća za udaranje na kultnom stadionu gde je sve u pogledu pobednika bilo rešeno posle 20 minuta kada je na semaforu stajalo - 3:0!

Mane, Kutinjo, Salah - igrači Spartaka lasom nisu mogli da ih uhvate, prosto je neverovatno sa kolikom lakoćom su igrači engleskog tima dominirali protiv Rusa.

Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/AP

Krenulo je sa golom Kutinja iz penala, nije ni tad delovalo da goste čeka najveći brodolom u Ligi šampiona ikada, još su se i oni mučenici nadali pobedi koja ih je vodila dalje, međutim takav scenario u velikoj Liverpulovoj večeri zvuči kao najbolji vic.

U 15. minutu videli smo svu lepotu fudbala spakovana u krilaticu "fudbal je jednostavna igra kada ga igraju majstori": akciju kao iz udžbenika kompletnog ofanzivnog reda "Redsa" završio je Kutinjo kome je samo ostalo da ćušne loptu u mrežu posle dodavanja Firmina.

U 19. minutu bilo je 3:0, katastrofa gostiju već tada je bila "viđena".

U nastavku, raspodija od fudbala: Mane se razogoropadio, u 47. zategao mrežu gostiju do pucanja strahoviti volejom, Kutinjo je tri minuta potom kompletirao het-trik, ali nisu ni tada stajali Klopovi "prangijaši", navijači su bili gladni spektakla koji se bližio vrhuncu.

Mane još jednom, pa onda i Salah, za kraj nestvarno dobre utakmice Liverpula, za kraj muka gostiju koji su jedva čekali da sudija odsvira kraj i liši ih daljeg maltretiranja, jer kako su igrali, bili su zreli da prime deset golova!

Foto: Tanjug/AP

Sve ostale utakmice, koliko god imale važnost i za plasman, ostale su u debeloj senci spektakla na "Enfildu" i fenomenalne igre Liverpula koji je, važno je napomenuti, kompletirao perfektan učinak engleskih klubova u grupnoj fazi: prvi put u istoriji ovog takmičenja jedna zemlja dala je pet klubova u eliminacionoj fazi takmičenja.

U istoj grupi, Sevilja je u Mariboru praktično čekala da Liverpul odradi posao za nju, ne dozvoli iznenađenje i održi je na drugom mestu, pa su zato Španci odigrali samo 1:1 protiv Maribora.

U nokaut fazi plasirao se i Šahtjor kome je i bod bio dvoljan za prolaz, a Ukrajinci su se potrudili za sva tri protiv do ovog kola neporaženog Mančester sitija (2:1), što je obesmislilo vođstvo Napolitanaca u Roterdamu, na kraju ih i potpuno demoralisalo, pa su Italijani takmičenje za ovu sezonu završili porazom koji je stigao u samoj završnici - 2:1.

>>> Nestvaran potez Realovog mađioničara: Subotić skamenjen gledao kakvu je majstoriju izveo pred golom Dortmunda (VIDEO)

Totenhem se održao na vrhu grupe H rutiniranom pobedom protiv Apoela (3:0) tako da je Realova goleada sa Borusijom i pobeda od 3:2 bila samo za potvrdu druge pozicije koja aktuelnom prvaku Evrope donosi, na papiru, težek rivala u osmini finala.

Dvostruki strelac za goste, za koje je igrao i Neven Subotić, bio je Pjer Emerik Obanemajng, a za Madriđane Majoral, ronaldo i Lukas.

Gol Portugalca je bio najlepši trenutak meča i njegov novi rekord: sada je on jedini igrač koji je uspeo da da gol u svakom kolu grupne faze Lige šampiona, ujedno se izjednačio sa svojim najvećim rivalom Leom Mesijem po broju golova u grupnoj fazi - sobojica sada imaju po 60!

Pogledajte majstoriju Ronalda u večeri goleada na svim terenima.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Liga šampiona, šesto kolo

Grupa E

Liverpul - Spartak Moskva 7:0

(Kutinjo 5.p, 15, 50,Firmino 19, Mane 47, 76, Salah 86)

Maribor - Sevilja 1:1

(Tavares 9 - Ganso 75)

TABELA: Liverpul 12, Sevilja 9, Spartak 6, Maribor 2.

Grupa F

Fejenord - Napoli 2:1

(Jorgensen 33, Juste 90+1 - Zjelinski 2)

Šahtjor - Mančester siti 2:1

(Bernard 26, Ismaili 32 - Aguero 90+2.p)

TABELA: Mančester siti 15, Šahtjor 12, Napoli 6, Fejenord 3.

Grupa G

Lajpcig - Bešiktaš 1:2

(Keita 87 - Negredo 10, Talisko 90)

Porto - Monako 5:2

(Abubakar 9, 33, Brahimi 45, Teles 66, Soareš 88 - Glik 61)

TABELA: Bešiktaš 14, Porto 10, Lajpcig 7, Monako 2.

Grupa H

Real Madrid - Borusija Dortmund 3:2

(Majoral 8, Ronaldo 13, Lukas 81 - Obamejang 43)

Totenhem - APOEL 3:0

(Ljorente 20, Son 38, Nkoudu)

TABELA: Totenhem 16, Real Madrid 13, Borusija 2, APOEL 2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    6. decembar 2017 | 23:13

    Penal i primljeni gol u 4.minutu bacili su Spartakovu taktiku u bunar . Čestitke Liverpulu , Kutinju za tri gola , ali za mene je najjači utisak , ne samo večeras , ostavio Mohamedinjo Salahinjo pravi Egipatski Brazilac . Sjajan igrač-šmeker , na potez za publiku bez posledica za tim . Mislim da je trenutno br.1 .

  • Laky

    6. decembar 2017 | 23:42

    Samo nek su pojeli ovaj Spartak. Bravo za Liverpul!

  • Matija Tadić

    6. decembar 2017 | 23:11

    Tesko je pobediti Borusiju koja nemoze da pobedi Apoel.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA