≫ 

Neprijatan poraz Partizana u Kijevu: Dinamo naterao crno-bele da se dobro zamisle pred nastavak Lige Evrope (VIDEO)

Srećom, crno-beli su već obezbedili nokaut fazu Lige Evrope, tri gola Brazilca Moraeša

Srpski šampion Partizan grupnu fazu Lige Evrope završio je na drugom mestu, ide, dakle, u drugi "šešir" na žrebu, posle ubedljivog poraza od Dinama iz Kijeva 4:1.

Drugi put Ukrajinci su nadigrali crno-bele, posle beogradskih 3:2, sada su četiri lopte završile u mreži Beograđana koji su na "Olimpijskom stadionu", ruku na srce, odigrali mnogo bolje nego što rezultat govori. Međutim, staro je "pravilo" da se i najmanji defanzivni propusti u Evropi surovo kažnjavaju, a to su igrači Miroslava Đukića na bolan način osetili po ukrajinskoj zimi.

>>> SKANDAL U KIJEVU: Pretučeni kamerman i montažer TV Partizan uoči meča sa Dinamom! (VIDEO)

Trostruki strelac za Dinamo bio je Moraeš, jedan je dao Morozjuk, dok je Jevtović bio jedini strelac za goste, iz penala.

Trenuci potpunog kolapsa skupo su koštali Beograđane, koji su u petom minutu zapretili Evertonovom prečkom, a samo minut kasnije prvi put kapitulirali.

Morozjuk je sačekao odbitak posle intervencije Stojkovića i poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Igrao je Partizan bolje do tada, a i posle toga u polju, bilo je dobrih momenata, kombinartorike, međutim ne i konkretne završnice koja se očekivala od afro navale crno-belih predvođene Tavambom, iza koga su delovali (ili nisu delovali) Suma i Solomon.

No, sve dobro što su do tada uradili Beograđani, palo je u vodu u roku od samo četiri minuta: dva gola posle akcija kao na treningu, maksimalno izigrana odbrana Partizana, u obe situacije Moraeš gotovo da se ušetao sa loptom u nebranjeni deo gola.

Vrlo neprijatnih 3:0 u tom trenutku...

Srećom, trgunuli su se Beograđani u finišu prvog dela igre, Suma je konačno kreirao "nešto", ustremio se u kazneni prostor sa leve strane, bio sapleten i iznudio najstrožu kaznu koju je realizovao Jevtović.

Nastavak je takođe doneo dobar pristup Partizana, i šansu koja se retko promašuje. U njoj se našao Tavamba, bio je na tri metra od gola odakle je preusmerio loptu na centaršut Jevtovića, međutim sreća mu je okrenula leđa u toj situaciji - pogodio je u glavu golmana Dinama?!

Koji minut ranije, Pantić je odlično gađao dalji ugao, međutim i tada je čuvar vreže Kijevljana odreagovao i odbranio, ali zaslugom svoje veštine, manje srećnom kao saveznikom.

I ponovo je kazna za promašaje stigla Partizan.

Sudija Pavel Gil je prestrogo procenio start štopera Miletića na Cigankovu, nije video da je defanzivac gostiju prvo sklonio loptu, a Ukrajinac pao preko njega, a Poljak dosudio najstrožu kaznu. Brazilac Moraeš kompletirao je het-trik i stavio tačku na trijumf Ukrajinaca, a sve u taboru Partizana naterao da se zamisle pred evropsko proleće i bitke koje slede.

Još jedna loša vest iz Kijeva glasi da Eveeton neće igrati u prvoj narednoj utakmici, zbog žutog kartona koji je zaradio u prvom poluvremenu nakon neopreznog starta.

DINAMO - PARTIZAN 4:1

(Morozjuk 6, Morareš 28, 32, 77.p - Jevtović 45+3.p)

DINAMO: Buščan, Kedziora, Kačeridi, Kadar, Pivarić, Šepeljev, Bujalski (od 66. Garmaš), Morozjuk, Šaparenko (od 77. Besjedin), Cigankov (od 83. Gonzales), Moraeš.

PARTIZAN: Stojković, Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, N. G. Miletić, Everton (od 77. Đuričković), Jevtović, Suma, Pantić, Solomon (od 65. Ožegović), Tavamba.

Foto: Vladimir Milovanović

Liga Evrope, grupa B

Dinamo Kijev - Partizan 4:1

Jang Bojs - Skenderbeg 2:1

TABELA: Dinamo 13, Partizan 8, Jang Bojs 6, Skenderbeg 5.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BELGRADE

    7. decembar 2017 | 21:36

    Trebalo bi bar sada da bude nekima ovde jasno da ste slučajno prošli dalje na štetu fudbala.. I da je ovo vaša realnost. Biti zgažen od preslabog Dinama tj druge postave Dinama je bruka!

  • Bgd

    7. decembar 2017 | 21:59

    Stop nasilju nad zenama..4: 1

  • KaraDjordje

    7. decembar 2017 | 20:42

    Jedva cekam Djukicevu izjavu da se lepo nasmejemo. A pocece sa recima : "Znate mi smo Evropski Penaltizan...."

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA